Gå til innhold

Hva bruker dere som tilbehør til pinnekjøtt og ribbe? (noen med en spennende vri?)


Anbefalte innlegg

Kanskje noen har ting jeg ikke har tenk på/testet, noe litt annerledes?

 

Og hva bruker dere av grønnsaker til? Blir liksom så brunt og ensfarget på tallerkenen.

 

Til pinnekjøtt har vi kålrabi/kålrotstappe og sosisser, føler det mangler noe?

 

Til ribbe er det rødkål, potet, sosisser eller julepølse og svisker. Trenger noe mer.

 

Salat, tomat o.l synes jeg ikke passer helt inn med disse rettene, og rosenkål er for mektig og har litt bismak, synes jeg.

Fortsetter under...

Til juleribbe bruker vi kålrabistappe, poteter og saus laget med fettet fra kokingen, samboer liker også rødkål til. Vi bruker ikke mye tilbehør til noe så godt.

 

Svineribbe liker jeg ikke (bortsett fra svoren) og heller ikke samboer, så til det blir det servert svinemør og/eller vossakorv, rosenkål, rødkål, poteter og brun saus. Må ha mye tilbehør for at alle skal være mett og fornøyd..

Bruker gulrøtter i kålrabistappen, og tykk, hjemmelaget hvit saus(med bare salt og pepper) iblandet også :) Den er bare SÅ god, og etter mamma's oppskrift :)

 

Spiser sjelden ribbe. Her går det i pinnekjøtt.

 

Skal ikke være så mye annet til julemiddagen. Den er tradisjon, og smaker godt slik den er, med det vanlige tilbehøret.

Bruker stort sett bare kålrabistappe til pinnekjøttet. (potetene blandet i stappa). Og rødkål.

 

Til svineribbe er det godt med lettsaltet potetgull i tilegg til alt det andre som er vanlig å ved siden av:) Nydelig til den gode brune sausen man lager av skyen:)

 

Ellers godt med eplebåter og medisterkaker til svineribba.

Jeg også bruker gulrøtter om kålrabien har lite smak (oftere og oftere de siste åra), men i stedet for å koke saus ved siden av moser jeg røttene og rører inn smør og mel, før jeg sper med matfløte og evt litt fett fra ribbekjelen, og salter og peprer.

 

12:19

Annonse

Her er den perfekte julemiddagen med pinnekjøtt:)

 

Dampet pinnekjøtt som til slutt freses litt i ovnen.

Kålrabistappe av kålrabi, litt poteter og gulrøtter, salt, pepper, fløte og ribbefett, godt most:)

svinemår eller vossafår, dampet og frest i ovnen.

surkål og rødkål

sylteagurk og rødbeter for den som vil.

 

som saus bruker vi bare litt ribbefett:) nydelig!

Pinnekjøtt er så godt i seg selv at det ikke trengs noe annet tilbehør enn kålrabistappe og poteter (evt. en blanding av potet- og kålrabistappe, som vi foretrekker).

Vi damper pinnekjøtt og mår, det blir servert sammen med kokte poteter, rødkål og rabbestappe (kålrabi med smør og en fløteskvett).

 

Mannen bruker fettkraften som saus.

 

Dette er en oppskrift man ikke "kødder" med... hehehe...

Så lenge jeg kan huske har vi servert potetgull (den vanlige med salt) til svineribba på julaften! :D

 

Dette fordi mamma og pappa fikk det på restaurant en gang, i den tiden da potetgull fortsatt var nytt på markedet og faktisk ble servert som middagstilbehør og ikke var falt til dagens status som lørdagssnacks...en gang i tiden var faktisk potetgull et spennende og sofistikert tilbehør!

 

Det er kjempegodt til, og så trenger man ikke salte maten. Sunt? Nei. Men det er jo bare jul en gang i året...;)

Ny vri, passer til både ribbe og pinnekjøtt, i stedet for kålrabistappe, lag puré av sellerirot eller grønne erter.

 

Sellerirot: Kok biter av sellerirot i saltet vann til de er skikkelig møre, hell av vannet, mos med stavmikser og rør inn en generøs dose (kviteseid)smør. Salte og pepre. Nydelig!! Også veldig godt til fisk.

 

Ertepuré: Kjøp frosne, grønne erter, la de koke i ca fem minutter, hell av vann, mos med stavmikser og kjør på med smør og salt og pepper her og. Kan også tåle en fløteskvett..

 

Nam, nam!!

Til pinnekjøtt så har vi mandelpoteter og kålrabistappe, og så serverer jeg skyen fra dampinga ved siden av.

 

Til ribbe så har vi grove medisterkaker, julepølse, surkål, svisker, gulrøtter, rosenkål, poteter og tyttebærsyltetøy, og så verdens beste saus lagd på kraft og fett fra ribbestekinga.

Annonse

Jeg er vokst opp med potetstappe til pinnekjøttet:)

Har ikke hørt om noen andre som pleier å ha det til..

 

I tillegg har vi poteter til de som vil ha det,og kålerabistappe:)

 

Føler ikke at det er noe som mangler da.

Til pinnekjøtt har vi kålrotbiter, smørdampet rosenkål, svisker og rødkål. Spiser bare varm ribbe hos svigers, og der pleier de å ha surkål. Til ære for meg har de utvidet med rosenkål og gulerøtter:o)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...