Gå til innhold

Kokkedamer, se her:) Jeg skal steke en lammestek i ovnen...hakke gjort det før


Anbefalte innlegg

Skrevet

Går det fint uten termometer? Har en surra marinert lammestek uten bein..hvor lenge burde den stå for å få den godt stekt?

 

Har varmluftsovn... takker for svar, jeg burde ksnskje begynne med det, for det tar vel noen timer?

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg har alltid brukt termometer. Ovnen skla stå på ca 170 grader og den skal steke i ca to timer:)

Skrevet

Da vet jeg det i hvert fall. Men jeg har ikke termometer skjønner du og får ikke skaffet det akkurat nå heller :)

Skrevet

Jeg ville ikke ha stekt den så varmt som hun over her. Vanligvis langsteker jeg den på 80 grader, men siden du sikkert skal ha den i kveld så ville jeg ha stekt den på 125 grader. Beregn ca 1 time steketid pr kg.Om den er liten ville jeg ha brunet den først. Ikke bruk varmluft.Så må du rett og slett bare stikke i den når det nærmer seg og se på kjøttsafta som kommer ut.

 

Husk å la den hvile!

 

http://www.matprat.no/nyttigomkjott_artikkel.aspx?artid=7700

Skrevet

Ikke stek på så høy varme som 170, da blir steika mest sannsynlig tørr. Og ikke bruk varmluftsovn, det blir ikke bra :-)

Skrevet

Åhåå! Da skal jeg høre litt på dere ja. Ok, ikke varmluft..setter den inn nå da, detta blir spennende, hehe

Annonse

Skrevet

Og så MÅ du kjøpe ett steketermometer.Det er uunnverlig når du skal lage "skikkelig" mat;-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...