Gå til innhold

Haster!!! Er det for sent å ta pinnekjøtt opp fra fryseren og lage ikveld??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Aldri lagd det før jeg..

 

Skal de tines i en kasserolle med kaldt vann i noen timer, også koke i noen? Og thats it?

Skrevet

Det kommer an på om de må ligge i vann først.

Skrevet

Jeg hadde ikke gjort det. kjøtt skal helst tines langsomt, og pinnekjøtt skal dessuten kokes ganske lenge.

Skrevet

Dersom det er grytklart (står på posen), så kan du ta det opp nå og spise i kveld. Bare la det ligge i romtemperatur i noen timer nå. Ikke i vann. Så legger du en rist i bunnen av en stor panne, legger pinnene lagvis oppå og damper dem i 2-3 timer.

 

Dersom kjøttet IKKE er gryteklart, kan/bør du ikke spise det i dag. Dette kjøttet bør vannes ut i minst 12 timer, gjerne 24 timer før det spises, elles kommer du til å ville drikken hel brønn med vann i natt ;)

Skrevet

Om det er gryteferdig pinnekjøtt så kan det vel gå, såvidt, om du legger posen med kjøtt i kaldt vann. Det skal ikke kokes, men dampes. Du må legge rist eller pinner i bunnen, legge kjøttet på og fylle vann på slik at ikke berører kjøttet. Så skal det dampe under lokk i 2,5-3,5 time, alt ettersom hvor mørt det er.

 

Om det ikke er gryteferdig, så går det ikke. Da må det først tines, så ligge i bløt i kaldt vann i minst 12 timer, gjerne mer, og så dampes.

Skrevet

Pinnekjøtt skal ikke kokes, det skal dampes! Stor forskjell. Om hun HI f.eks skal spise ca kl 20 i kveld, holder det å ta det opp nå. Pinnekjøtt tiner ganske raskt i romteperatur og det holder at hun setter det til daming i 17.30-tiden.

Skrevet

HI

 

Det er gryteklart pinnekjøtt..

 

Må man ha noe i bunnen av kasserollen når man skal dampe det da?

Min mor har alltid "kokt" pinnekjøtt ved å bare sette de rett i vannet i kasserollen...

Skrevet

Det finnes metallrister å få kjøpt som passer til store kasseroller. Pinnekjøtt blir ødelagt hvis det kokes i vann. Det skal dampkokes.

Skrevet

Hvis det er tørket før det er frosset, dt vil si det vanlige og ikke det som er merket "gryteklart" må det først tines langsomt og deretter vannes ut. Vi pleier å la det ligge i kaldt vann ca 12-20 timer (skifter vann en gang) før vi beregner en dampetid på 5-6 timer. Det tar sin tid, men blir veldig godt.

Skrevet

Helt sikker på at hun ikke hadde noe i bunnen da? Du får kjøpt både rist og inner i alle vanlige matbutikker. Ta oppi en sånn, fyll opp til like under kanten, og pinnene oppå der i igjen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...