Gå til innhold

Vil du gi meg din gode, og enkle, oppskrift på SJOKOLADEFONDANT?:)


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

Trond Moi sin sjokoladefondant:

 

Ingredienser:

250 g smør

250 g sukker

300 g sjokolade

170 g mel

8 stk egg

 

+ små ildfaste former, muffinsformer (doble store), kaffekopper eller lignende

 

Fremgangsmåte:

1. Smelt smøret, og ha i sukker og sjokolade (smeltet i vannbad).

2. Rør inn melet, og bland inn ett og ett egg av gangen.

3. Fyll smurte former med sjokolademassen. Sett formene på en stekeplate og stek ved 200ºC i ca 8 minutter til overflaten er stivnet. Hvelv fondantene på tallerkener.

 

Egentlig er oppskriften såre enkel, men det er to kritiske punkter:

 

Ikke få vann/damp i sjokoladen når du smelter den i vannbad. Da vil sjokoladen bli kornete og rar. Enklere enn vannbad er å smelte den på halv effekt i mikroen.

 

I oppskriften står det 200 grader i 8 minutter. Steketiden er imidlertid det vanskeligste med hele fondanten, så prøv deg fram første gangen med "ny" ovn, da dette varierer fra ovn til ovn. Den skal være stivnet utenpå og deilig rennende varm inni.

 

 

 

Dette er de beste sjokoladefondantene jeg noensinne har smakt. Og røra er helt himmelsk:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...