Gjest Skrevet 6. november 2010 #1 Skrevet 6. november 2010 Fyser så sinnsykt på det til dessert i kveld!!!
jordbærsjokolade Skrevet 6. november 2010 #2 Skrevet 6. november 2010 Trond Moi sin sjokoladefondant: Ingredienser: 250 g smør 250 g sukker 300 g sjokolade 170 g mel 8 stk egg + små ildfaste former, muffinsformer (doble store), kaffekopper eller lignende Fremgangsmåte: 1. Smelt smøret, og ha i sukker og sjokolade (smeltet i vannbad). 2. Rør inn melet, og bland inn ett og ett egg av gangen. 3. Fyll smurte former med sjokolademassen. Sett formene på en stekeplate og stek ved 200ºC i ca 8 minutter til overflaten er stivnet. Hvelv fondantene på tallerkener. Egentlig er oppskriften såre enkel, men det er to kritiske punkter: Ikke få vann/damp i sjokoladen når du smelter den i vannbad. Da vil sjokoladen bli kornete og rar. Enklere enn vannbad er å smelte den på halv effekt i mikroen. I oppskriften står det 200 grader i 8 minutter. Steketiden er imidlertid det vanskeligste med hele fondanten, så prøv deg fram første gangen med "ny" ovn, da dette varierer fra ovn til ovn. Den skal være stivnet utenpå og deilig rennende varm inni. Dette er de beste sjokoladefondantene jeg noensinne har smakt. Og røra er helt himmelsk:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå