Gjest Rokita Skrevet 5. november 2010 #1 Del Skrevet 5. november 2010 Er 20+3 uker på vei. Lurer bare på om det er farlig å spise røkt laks under svangerskapet. Har sååååå lyst på, men tørr ikke å spise det siden det er så mange som sier til meg at det ikke er bra. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
E.N-79 Skrevet 5. november 2010 #2 Del Skrevet 5. november 2010 Jeg spiser det, men bare samme dag som pakken er åpnet, og så ser jeg på at det er en stund til at den går ut på dato:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142522501 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babyønske �� Skrevet 5. november 2010 #3 Del Skrevet 5. november 2010 I følge matportalen er det ok. Så lenge det er fra nyåpnet pakke, og en stund til holdbarhetsdatoen som det også sies i innlegget over Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142522844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Tuttemor Skrevet 5. november 2010 #4 Del Skrevet 5. november 2010 Frys den først om den ikke er nyåpnet,dett ar knekken på det som er skadelig Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142522929 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babyønske �� Skrevet 5. november 2010 #5 Del Skrevet 5. november 2010 Det er nok ikke så enkelt. Problemet med fisk er at det kan innholde Listeria. Listeria drepes kun ved varmebehandling. Listeria forekommer helst når maten er "gammel", altså at det er stund siden den ble tilberedt/produsert. Derfor bør man spise mat som er utsatt for Listeria ferskest mulig. Toksoplasmose dreper man ved frysing, men toksoplasmose finnes ikke i fisk. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142522951 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Tuttemor Skrevet 5. november 2010 #6 Del Skrevet 5. november 2010 FEIL! Toxo drepes kun ved varmebehandling og Listeria ved frysing, Frys laksen du om du er redd for listeria:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142523161 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guttemamma75 Skrevet 5. november 2010 #7 Del Skrevet 5. november 2010 Eh.. Er nok du som tar feil Fru tutta med guttespire.. Listeria (Listeria monocytogenes) er en er en bakterie som finnes naturlig i vann, jord og råvarer og kan finnes i en rekke ulike matvarer. Bakterien vokser i romtemperatur, men i motsetning til mange andre bakterier kan den vokse ved lave temperaturer, som for eksempel i kjøleskap. Vanligvis er det nødvendig med et svært høyt antall bakterier per gram matvare for at det skal oppstå sykdom. Bakterien dør ved oppvarming, men overlever frysing. Listeria smitter først og fremst gjennom matvarer som oppbevares lenge i kjøleskapet og som spises uten oppvarming. Toxoplasma (Toxoplasma gondii) er en parasitt som finnes i tarmkanalen hos enkelte dyr. Du kan bli smittet enten ved å ha direkte eller indirekte kontakt med avføring eller ved å klappe dyr. Indirekte kan du bli smittet gjennom mat og drikke som er forurenset med avføring fra dyr, for eksempel uvasket frukt eller grønnsaker. Du kan også bli smittet ved å spise rått kjøtt fra dyr som er smittet med Toxoplasma Parasitten drepes ved at kjøttet gjennomkokes eller gjennomstekes. Den drepes også ved dypfrysing i flere døgn ved minst -18 ° C. Derimot overlever den trolig graving, speking og kaldrøking av kjøtt. Dette er direkte fra matportalen og der står det svart på hvitt - tokso dør ved frysing og oppvarming, listeria dør KUN ved oppvarming.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142523187 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Tuttemor Skrevet 5. november 2010 #8 Del Skrevet 5. november 2010 Jippi,fint å vite at jordmor ikke kan faget sitt da..:-/ Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142523207 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guttemamma75 Skrevet 5. november 2010 #9 Del Skrevet 5. november 2010 Men nå er jo ikke jordmor den som er ekspert på matsikkerhet da.. Nettopp derfor har man matportalen hvor de som er eksperter på akkurat matsikkerhet er kommet med anbefalinger til forksjellige grupper.. Det er DEN infoen som er den offisielle informasjonen fra myndighetene, og det er nok litt mye å håpe på at alle jordmødre og leger til enhver tid er oppdatert på det som står der inne.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142523232 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Rokita Skrevet 5. november 2010 #10 Del Skrevet 5. november 2010 Så det vil si at det er farlig å spise det eller? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142523299 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guttemamma75 Skrevet 5. november 2010 #11 Del Skrevet 5. november 2010 Fra matportalen : Gravet eller røkt fisk bør spises godt innenfor holdbarhetsdato (bakterier). Med andre ord, ja du kan fint spise røket laks men den bør spises godt innenfor holdbarhetsdato.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142522466-r%C3%B8kt-laks/#findComment-142523307 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå