Gå til innhold

Tips til sen middag for 2? Ikke fisk, og må være realtivt enkelt å lage


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har avtalt date i kveld med sen middag og vin, men jeg litt lei av det vi pleier å spise, og vil gjerne forsøke noe nytt. Vi er litt tradisjonelle her og pleier å ha ting som Tacos, Fajita, viltgryte, reker eller biff med tilbehør. Ingen av os er noe særlig glad i fisk. Jeg blir alene med ungene til ca 19.30 i kveld, så det må være ganske kjapt og enkelt å lage. De minste legger seg i 19-tiden og har lvoet de eldste at de skal få se film, så har ca 1 time på meg til middag i 20-tiden. Noen tips? Gjerne med oppskrift, og helst før kl 15.30 ;-)

Fortsetter under...

Gjest irismor
Skrevet

2 stk kyllingfilèer

1-2 beger creme fraiche

1 brokkolie

200 gr champignoner (fersk)

1 blue castello (blåmuggost)

1-2 ss flytende kyllingbuljong eller 1 terning

krydder

 

skjær opp sopp og brokkolie og legg i en ildfastform.

Skjær kyllingfileene i biter og stek de, krydre de litt under steking.

Legg de så oppå grønnsakene. Ikke vask stekepanna, ha oppi creme fraichen, osten, krydder og buljong og la det koke inn.

Hell så blandingen over grønnsaker og kyllingbiter.

 

Stek på 225grader i ca 30-45 minutter. Server med ris og/eller hvitløksbaguetter.

Skrevet

Sånn umiddelbart kjente jeg meg en smule skeptisk pga osten, hvordan smaker egentlig blåmuggost? Har aldri smakt det *flau* ;-) Ellers hørtes det kjempegodt ut, er veldig glad i både kylling, sopp og brokkoli :-)

Gjest irismor
Skrevet

Pasta med kyllig og blåmuggostsaus.

 

kyllingfilè

bluecastello

cremefraiche

krydder

kyllingbuljong

pasta (Jacobs pastaskruer er utrolig godt til denne retten)

 

Kok pasta

Skjær opp kyllingen i biter krydre de og stek de.

Ha creme fraichen i en kjele med buljong, ost og krydder. La det koke opp og inn.

 

Server pasta med kyllingbiter og ha over sausen.

Skrevet

Nå vet jeg ikke helt hva du har tilgang på,så jeg anbefaler en enkel men spennende kyllingfilet rett:-)

 

Legg 3 stk kyllingfileer i men plastpose med marinade. Den i butikken som heter Kaj P med hvitløk er god.

 

Skrell 4 store poteter. Disse deler du opp i båter med en dæsj olje og havsalt på.Inn i ovnen på 225 grader i 30-45 minutter (alt ettersom når tid ovnen din blir varm)

Så banker du kyllingfilene. Stek dem i olje og legg i en ildfast form. Ha en tykk osteskive på toppen,og topp det hele med stekt bacon av ditt favorittvalg:-)

Gratiner i ovnen til osten er smeltet.

Av grønnsaker anbefaler løk,sopp og paprika frest i en panne.

 

Veldig god middag,og ikke så "tung" som biff med alt.

 

Gjest irismor
Skrevet

Liker ikke blåmuggost som pålegg, spiser kun blåmuggost som er varmebehandlet i forskjellige retter.

 

Prøv deg frem og bruk bare en halv en med blåmuggost.

 

Prøver å finne andre retter til deg men det var bare blåmuggosten som kom frem :-)

 

Men hva med biffsnadder?? Stek biffstrimler, maiskorn, løk og sopp. Server med pommes frites og en god saus.

Annonse

Skrevet

Tusen takk for tips begge to! Tror i hvertfall jeg skal handle meg meg noen kyllingfileter hjem ja :-)

Skrevet

Hva med kokt kylling i vin?

 

Ta kyllinglår (Brun dem litt i panna først), finkuttet gulerot, finkuttet løk og finkuttet hvitløk. Kok dette i rødvin. Tilsett grønnsaksbuljong til den smaker godt. Etter 1 times koking tilsett litt creme fraishe og litt persille.

 

Server med kokt ris!

 

Kokingen tar tid, resten går i en fei og det smaker himmelsk :-)

Gjest irismor
Skrevet

Hva med kyllingfile, salat, ris og bretagne kyllingsaus :-)

Skrevet

Jeg må si jeg er litt fan av den kylling Scezuan (eller hvordan man skriver det) som er en sånn pakke med "alt" fra toro (man må bare tilsette kyllingfilet, olje og diverse grønnsaker). Da marinerer du kyllingstrimler og steker sammen med masse gode grønnsaker (jeg liker å bruke rødløk, paprika, minimais, sukkererter, brokkoli etc.) og tilsetter sausen som følger med og koker risen som følger med. NAM!

 

(ble mye kylling her... :)

 

 

Skrevet

Jeg vil på det varmeste anbefale trines matblogg (Google). Fantastiske retter (enkle og gode)!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...