Pippilotta med 2 blå! Skrevet 31. oktober 2010 #4 Skrevet 31. oktober 2010 Ja! De kan spises lenge enda. Tror det er noe med EU-regler som gjør at det kun kan være ca 2 uker holdbarhet på egg. De samme eggene (ok, kanskje ikke akkurat de samme!) hadde en holdbarhet på 3-4 uker før.
frk Nilsen Skrevet 31. oktober 2010 #5 Skrevet 31. oktober 2010 Går helt fint! Du kan bruke dem i morgen og ;-) Pannekaker til middag i morgen kanskje.... Det fine med egg er at du kjenner på lukta med en gang de ikke er bra. Eggene holder seg som regel godt over en uke etter dato hvis de har ligget i kjøleskap.
Musemor med tre søte små Skrevet 31. oktober 2010 #6 Skrevet 31. oktober 2010 Egg hadde 3-4 uker lenger holdbarhet før et nytt EU-direktiv kom for noen år siden. En liten pekepine. Legg egget i et glass vann. Flyter det, er det dårlig, synker det er det fint
Gjest Skrevet 31. oktober 2010 #7 Skrevet 31. oktober 2010 De kan holde seg ett par mnd faktisk. Så det på et matprogram på NRK1 engang
trillemamma Skrevet 31. oktober 2010 #8 Skrevet 31. oktober 2010 Tidligere sto det på eggkartongene at de holder seg en måned over dato hvis de oppbevares i kjøleskap.
Gjest Skrevet 31. oktober 2010 #9 Skrevet 31. oktober 2010 Egg er "best før" (og knappest det), ikke "giftig etter".
Hanna30 Skrevet 31. oktober 2010 #10 Skrevet 31. oktober 2010 Ja! Stemmer det en over her skriver om EU-regler. Før var holdbarhetsdatoen mye lenger fram! I mange andre land oppbeverer de eggene i romtemperatur og de kan likevel brukes til holdbarhetsdato. Oppbevares de kaldt kan de brukes mye lenger! Nå fikk jeg lyst på egg! Tror jeg må se om jeg har noen..
Gjest Kira06 Skrevet 31. oktober 2010 #11 Skrevet 31. oktober 2010 Jada, eggene du får tak i her i Norge holder seg som regel ganske lenge etter utløpsdatoen. Smart å ta den sjekken som ble nevnt ovenfor her med om de flyter eller ei. Bodde en periode i Spania, og der stod eggene på et stativ rett foran kassen (uten kjøling) og de hadde ikke utløpsdato. Så litt forskjell på hva man krever av merking og oppbevaring gitt:)
mamman til to gutter Skrevet 31. oktober 2010 #12 Skrevet 31. oktober 2010 En av grunnene til at holdbarhetsdatoen er så kort som den er, er at vi følger EU-reglene og i veldig mange EU-land er det salmonella i en stor del av eggene og da er holdbar heten kortere.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå