Gå til innhold

Tine-kremost


ei lita tulle født 31.01.11

Anbefalte innlegg

Skrevet

Korleis er det med dokke andre gravide-eter dokke f.eks. kremost? Savnar spesialosteskivami...den består av skive med Tine Krydderkremost, skinke og kvitost-steikt i ovnen på 225 grader...då er den jo oppvarma også (og varmebehandla ost skal jo vere trygg), men eg veit jo ikkje om kremosten blir varm nok om dokke skjønar. Hm, kanskje best å la vere...

 

Står at gravide bør unngå:

Myke og halvmyke oster, for eksempel

· Brie

· Camembert

· Gorgonzola

Disse er laget av pasteurisert melk, men det er påvist listeriabakterie i noen av dem. Slik smitte er sjelden, men det er kanskje ikke verdt risikoen? Tar du likevel sjansen, er det viktig at osten er ferskest mulig.

 

 

Kremost i beger blir vel sikkert rekna som "myk" ost i denne samanhengen?

Skrevet

Kremost kommer ikke under betegnelsen mykost.

Så Tine kremost kan du bare spise, og når den i tillegg er varmebehandla er det hvertfall ikke noe problem.

Skrevet

Jeg er glad i smelteoster på tube og faste oster. Kan jeg trygt spise disse?

 

Ja, smelteoster på tube eller i beger, nylig åpnet kremost i beger og halvfaste og faste oster som brunost, hvit-/gulost, gouda, edamer, grana padano, cheddar og parmesan er trygge.

 

Pasteurisering gir ingen garanti mot forekomst av Listeria i osten. Listeria er også blitt påvist i myke oster som er laget av pasteurisert melk f. eks. brie, camembert og blåmuggost som gorgonzola.

 

http://matportalen.no/artikler/2010/4/1272367047.63

Skrevet

Ah, tusen takk for svar! :D Glimrande...Har berre lest dei "generelle" råda ;) Då satser eg på kremost som vanleg, berre den er nyåpna ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...