Gå til innhold

Når bruker man varmluft og når bruker man vanlig stekefunksjon?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Filifjonka

Jeg bruker varmluft når jeg skal steke flere brett på en gang. For eksempel hvis jeg baker boller og tar to-tre brett, da går de inn på varmluft. Samtidig. Du kan også steke flere pizzaer på en gang med varmluft.

 

Og så bruker jeg det når jeg steker ferdige frosne rundstykker, der det står på posen.

 

Og når jeg skal varme opp frosne boller eller annen gjærbakst.

 

Jeg har aldri prøvd varmluft på annet enn gjærbakst, for øvrig.

Ok, takk for svar!!

 

Men blir ting stekt på en annen måte liksom?

Lurer på om jeg skal gå over på varmluft her, for ovnen vår steker liksom litt skeivt, blir brunt et bestemt sted hver gang.

 

Men er det noe annet man tenker på når man velger varmluft? Kan man velge samme temperatur som det evt skulle stå i en oppskrift?

Annonse

ja, du velger samme oppskrift temp som det står i oppskriften. forskjellen er kort fortalt at luften blir varmet opp og blåst inn gjennom vifta bak i ovnen, da blir varmen jevnt fordelt i hele ovnen. ved vanlig funksjon blir bunnen og toppen av ovnen varmet opp, dvs at det er varmest oppe og nede.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...