Sadie *Mamman til Johanne* Skrevet 25. oktober 2010 #1 Del Skrevet 25. oktober 2010 Fant dette på matportalen som jeg har lurt på selv angående oppvarming i micro: Morsmelk i mikrobølgeovn Ved enhver varmebehandling av morsmelk kan immunegenskapene bli redusert på grunn av den høye temperaturen stoffene utsettes for. Ved oppvarming til ca. 37 °C, som er den temperaturen melken til barnet skal ha, er det imidlertid ikke påvist noen forskjell i tap av antistoffer ved ulike oppvarmingsmetoder. Dersom melken, som en følge av tilberedningen i mikrobølgeovn, blir svært ujevnt oppvarmet vil det, teoretisk sett, kunne skje en reduksjon av antistoffer i de delene av væsken som oppnår høyest temperatur, uten at dette er vist i undersøkelser. Melk som varmes til 37 °C vil beholde eller øke den opprinnelige bakteriefloraen uansett oppvarmingsmetode, og det er derfor viktig å ha sterilisert tåteflasker og annet utstyr tilstrekkelig før bruk. Ved oppvarming av tåteflaske i mikrobølgeovn er det viktig å være oppmerksom på at det kan være forskjell på melkens temperatur i forskjellige områder av flasken. Husk alltid å riste tåteflasken og sjekke melkens temperatur ved et drypp på hånden. Ved oppvarming av spedbarnsmat er det spesielt viktig å røre i maten for å sikre at varmen blir jevnt fordelt og at temperaturen er passe. Her er link hvis dere vil lese mer selv: http://matportalen.no/artikler/2004/1/faktaark_tilberedning_av_mat_i_mikrobolgeovner Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142479922-mm-og-mme-i-micro-ikke-farlig-sier-matportalen/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå