Gå til innhold

Din beste oppskrift på italiensk pizza?


Anbefalte innlegg

Skrevet

I dag tror jeg vi lager hjemmelaget pizza og koser oss litt.

 

Men jeg er litt lei av den pizzaen jeg pleier å lage selv, så kom med din aller beste, supergode oppskrift, takk :-D

 

 

 

Fortsetter under...

Skrevet

Denne oppskriften på pizzabunn har jeg fått av min "onkels" sicilanske mamma, så den burde være temmelig italiensk ;)

 

4 dl lunkent vann

2 ss olivenolje

1 ts salt

5 dl mel først, så fortsetter du å blande mel til du får en myk deig.

 

Hev til dobbel str.

 

Hun lager jo alt på slump, så det er derfor melmengden er litt diffus. Dette blir ganske mye deig, så du får nok til minst 3 porsjonspizzaer, om ikke flere. Kommer an på hvor små og tynne du lager dem.

 

Fyll på med hva du vil. For best resultat velger du ut få, men gode råvarer.

 

Stekes nederst i ovnen på høyest mulig varme.

Skrevet

Når det gjelder fyll, anbefaler jeg pesto i stedet for tomatsaus, spekeskinke, parmesanost og vanlig ost på toppen. Toppes med ruccolasalat og evt litt rømme etter steking. Mmmmmm...

Skrevet

Det var et veldig godt forslag, Mamma til ♥gutt09♥ og ♥?11♥? :)

 

Sulten...!

Skrevet

Nam nam! Da blir det denne oppskriften. (og pesto-osv).

En siciliansk husmor - bedre kan det ikke bli!

Skrevet

Det mangler vel gjær i den pizzabunnoppskriften?

 

Ellers vil jeg bare tilføye at du bør bruke pizzamel (ikke alle butikker som har det). Det utgjør stor forskjell i forhold til å få sprø bunn.

 

Selv foretrekker jeg tomatsaus på pizza.

Jeg lager den ved å steke løk, hvitløk, rød paprika og litt gulrot. Har i hermetiske tomater (helst cherrytomater fra Mutti), litt tomatpuré, salt, pepper, sukker, oregano, basilikum og merian. Dette får småkoke minst en halv time. Kjøres glatt i food processor. Dette er nok til mange pizzaer, så fint å fryse.

 

Jeg synes karamellisert løk er godt på pizza. Eller så har jeg bare på f.eks. saus, oliven og ost, og når pizzaen er ferdigstekt har jeg på spekeskinke og ruccola.

Av ost bruker jeg mozzarella (ikke så mye smak, men gir rett pizzakonsistens) og så enten en god cheddar eller parmesan for smakens skyld.

Annonse

Skrevet

Ja, det lurte jeg på også... gjær?

Skrevet

Takk, Lemonia - jeg prøver den også.

Oj ja - nå så jeg det også. Hvor mye gjær?

Skrevet

Dette er min favoritt:

 

Deig:

275 gr mel

1/2 ts salt

1 ts gjær

175 ml varmt vann

2 spiseskjeer olivenolje

 

(noen ganger lager jeg 1,5 eller dobbelt deig hvis jeg vil ha litt tykkere bunn).

 

Tomatsaus:

hermetiske tomater

tomatpure

løk

hvitløk

basilikum

origano

olivenolje

 

(eller kjøp ferdigsaus....)

 

Fyll: f.eks:

ost

serranoskinke

pepperonni

sopp

smårettsbacon

friske urter

 

Det viktigste er å legge på osten FØR fyllet!

 

Smører langpanna med smør pg stekes midt i ovnen på 220 gr i ca 25 min!

Skrevet

vi lagde bare vanlig pizzadeig, men lagde tynn bunn om du skjønner.

 

Som fyll bruker vi creme fraiche (eller hvordan det skrives), oregano, kajennepepper og hvitløk blandet sammen. Har på løk og tomat og mozarella. Steker dette nesten ferdig, har så på spekeskine på toppen. Den er så god, fått helt dilla.

 

Samboeren min foretrekker, pepperoni og kjøttboller i stedet for spekeskinke.

 

 

Skrevet

Hahaha. Selvfølgelig har jeg glemt GJÆR! En halv pakke gjær, altså :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...