Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #2 Skrevet 10. oktober 2010 Spe ut kraften med mel, da blir den mye bedre og litt tykkelse på sausen!
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #3 Skrevet 10. oktober 2010 Ha litt mel og masse salt og pepper mellom lagene i tillegg til pepperkuler
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #4 Skrevet 10. oktober 2010 Smaken ligger i fettet og knokene, så jeg kjøper kjøtt med en del fett på, + en pakke med LITE fett, så tar jeg halvt om halvt og fryser resten til neste gang. Bruker kun lam, og lar den stå kun på damping i 3 timer. Det skal IKKE koke!! Bruk godt med salt og pepper:)
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #6 Skrevet 10. oktober 2010 Ikke noe tullball og tillegg. Kun kål, kjøtt og pepper og salt lagvis. Kok opp vann i vannkoker f.eks og hell over og kok opp og la det koke til kjøttet er mørt. Enkelt og greit og fantastisk godt.
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #7 Skrevet 10. oktober 2010 Bare dampe? bruker du rist i bunnen av kjelen da eller?
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #8 Skrevet 10. oktober 2010 Å la det koke minst 2 timer, samt benytter alltid lammelår i skiver, ikke fårikålkjøtt-pakker, der er det så mye slings og ekkelt. I lammelårskivene er det mye kjøtt og litt fett og bein for smakens skyld. Har salt,pepper og litt mel mellom lagene.
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #9 Skrevet 10. oktober 2010 Ferskt kjøtt, masse hel pepper, masse kål, og legger kålen opp i etter at kjøttet har fått dampet en time alene. Da blir det mye bedre smak på kraften og kålen blir ikke så vassen.
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #10 Skrevet 10. oktober 2010 Jeg bruker rist ja:) Har en kjele med tilhørende rist, men du kan også legge 4 kronestykker under kasserollen (rett på plata), det funker som en "utvendig rist".
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #11 Skrevet 10. oktober 2010 unngå seigt og trevlete kjøtt ala first price!
Anonym bruker Skrevet 10. oktober 2010 #12 Skrevet 10. oktober 2010 For guds skyld, ikke ha mel på...det smaker ræva:-( Lag heller en hvit saus ved siden av,som er basert på kraften fra fårikålen. Og bruk lam ikke sau.Bruker du sau smaker den som en regnfull islender (genserne) med kål.UHU.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå