Gå til innhold

Noen som har oppskrift på verdens beste kjeksbunn til ostekake?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Del den gjerne med meg :-) Selve ostekaka synes jeg at jeg allrede har verdens beste oppskrift på, men kom gjerne med den også.

Skrevet

jeg pleier bare å blande bixitkjeks med sjokolade, bixitkjeks vanlig og smeltet meierismør..... kanskje litt kjedelig, men veldig godt synes jeg:-)

Skrevet

En pakke vanlig gjendekjeks knuses med en kjevle ( i en dobbel frysepose)Bland i 120 gram smeltet smør. Trykk det ned i forma og sett til avkjøling. Deretter kommer alle de fantastiske lagene. Olala

Skrevet

Jeg bruker digistive havrekjeks med meiereismør. Synes det er litt kjedelig... Gjendekjeks høres godt ut, det skal jeg prøve :-)

Skrevet

Jeg syns bixitkjeksen gir god smak :o) har aldri prøvd blande med den med sjokolade, kanskje prøve det en gang.

 

Men jeg smelter aldri smøret, bruker bare mykt smør og blander med kjeksen i kjøkkenmaskin :o) blir like perfekt hver gang det.

Skrevet

Vil gjerne ha oppskriften din på selve ostekaken også :-)

Skrevet

Smaken er som baken, men min ostekake er som følger;

200 g smøreost (100 g philadelphia+100 g tine mandarin/ananas)

1 fløte pisket til krem

nesten 1 rømmeboks

120 g melis

1 ts vanlijesukker

1 pk gele (sitron, jordbær, blåbær) blandet med halvparten vann. Geleen røres inn i det andre når geleen er avkjølt, men ikke stiv.

 

Når alt dette er avkjølt, kan kaka pyntes med et lag gele oppå.

 

Kan være interessant å høre hva andre bruker i kaka også :-)

 

 

Skrevet

sitrongele, er blåbærgele i ostefyllet er godt syns jeg :o) jeg bruker kun philadelphia ost, ikke noen ost med smak men det er fordi jeg ikke liker ananas og appelsin i kaker.

Hvis jeg har sitrongele i fyllet bruker jeg ofte bringebær gele oppå.

Bruker kun creme fraiche, ikke rømme- fordi jeg liker smaken best.

Ekte vanilje, ikke vaniljesukker.

Skrevet

hørtes god ut:-) har notert meg oppskriften!

 

jeg pleier å lage osteiskake, jeg da....og den er supergod:-)

 

Ca 1 pakke Bixitkjeks (vanlig eller med sjokolade)

100 gr smør

3 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

3 stk eggeplommer

1,5 dl sukker

1 beger kremost naturell (f.eks Philadelfia) (200 gr)

 

- Knus kjeksen

- Bland kjeksen med smeltet smør og ha i bunnen av en rund form (strl 24, helst)

- Ha bakepapir i bunnen av formen

- Sett formen i kjøleskapet

 

- Du må ha 3 skåler:

 

1. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål

2. Rør sammen eggeplommer, sukker og ost i en skål

3. stivpisk eggehviter i en skål

 

Bland alt forsiktig sammen, kremen til slutt, og hell det over springformen.

 

Settes i fryseren minst 4 timer før servering.

 

Server kaken med rørte jordbær eller bringebær.

 

Ta kaken ut ca 15 min før servering.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...