Gå til innhold

Om å sende sms til sjefen når man er syk


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg sendte sms til sjefen min forrige gang jenta mi var syk. Jeg ble ringt fra bhg dagen før og gikk hjem fra jobb en time før slutt fordi jenta mi hadde feber og utslett. Jeg har uansett fleksitid, så dette er ikke noe sjefen min ville hengt seg opp i. Sjefen var ikke på kontoret når jeg gikk, så jeg sa fra til et par kollegaer at jeg ikke kom dagen etter. Blant annet måtte jeg avlyse et møte. Dagen etter sendte jeg en sms til sjefen.

 

Nå har jeg hørt mumling i gangen om at man "ikke sender sms om at man ikke kommer på jobb"... Er dette en uskreven regel eller? Hvorfor er det i så fall sånn? Poenget er vel å gi beskjed?

Fortsetter under...

Skrevet

Uting å sende sms når man er syk. Slik er det iallfall der jeg jobber og der jeg har jobbet. Man ringer og gir beskjed

Skrevet

Jeg er enig med kollegene dine, men det er ikke selvsagt at dette vet alle om. På min arbeidsplass er ikke dette en uskreven regel, men opplest og vedtatt. Man ringer og forteller selv at man blir borte, hvor lenge eller evt når man vet når man er tilbake. Tanken er vel at det er litt "enkelt" å være borte fra jobb om man slipper å snakke med sjefen. Sender man en sms vet man heller ikke om beskjeden har kommet frem i tide.

Ta en prat med sjefen om saken, og spør gjerne om dere kan få offisielle regler angående fravær og sykdom.

Skrevet

hos oss har vi regelen om at vi ringer første fraværsdag, for så å kunne sende sms påfølgende dager. Det er ene og alene for at mange utnytter systemet og tar sykedager uten å faktisk være syk, og det er lettere å avsløre en løgn når man prater med en person enn ved sms.

Skrevet

altså, hadde jeg ikke fått svar, hadde jeg jo ringt. Grunnen til at jeg sendte sms er at jenta mi gråt og var veldig ute av seg, og klokken nærmet seg ni, så jeg følte jeg måtte få gitt beskjed. Synes det er ekkelt å ringe mens ungen gråter i bakgrunnen.

 

HI

Annonse

Skrevet

Vanskelig å ringe selv når man har mistet stemmen :)

Skrevet

Da har jeg et forslag til deg: forklar i sms'en at grunnen til at du ikke ringer er at du har mistet stemmen. Jammen godt at du ikke mistet stemmen før mobilens tid, da hadde ikke arbeidsgiveren din visst hvorfor du var borte fra jobb i en uke, før du var tilbake og kunne fortelle det:-)

Skrevet

?

Man kan få andre til å ringe ser du ;)

Skrevet

Jeg trodde faktisk at det var en vedtatt regel at man MÅ ringe jeg?

Kunne hvertfall aldri falt meg inn å sende sms for å melde fra om fravær.

Skrevet

Hos oss er det opplest og vedtatt at de ansatte ringer meg når de er borte (det står i firmahåndboken og alle ansatte har skrevet under). Det er som nevnt tidligere en uting å sende sms da terskelen for å være borte er lavere samt det er ikke alle som sjekker at sms har kommet frem til mottaker. Jeg har opplevd at ansatte ikke har møtt opp på jobb etter å ha sendt sms rett før arb. starter...jeg sjekker ikke mobilen min hvert min. Plagsomt.

Skrevet

På arbeidsplassen min får vi også streng beskjed om at man ikke sender SMS når man er syk. Vakta blir dekt opp, men ikke godkjent og sett på som skoft.

Det blir litt uprofesjonelt hvis du skjønner. Det blir for "lettvint".

Og kan virke litt "feigt", siden det er nok av mennesker som pleier og skulke jobben en dag, så blir det for enkelt og bare sende en melding.

 

Skrevet

Dette har med moral og respekt for sjefen/arbeidsplassen å gjøre.

Det er vel ingen som ville søkt en jobb pr sms? Fordi det er slapt,useriøst og virker som man ikke er intressert.

Det samme gjelder når man sender sms ved sykdom.

Om man gjør dette i en "nødsituasjon"så ringer man så fort man kan etterpå.

Annonse

Skrevet

Jeg har aldri tenkt på at det er noe galt i å sende SMS/Mail om at man er syk. I løpet av de årene jeg har jobbet har jeg ikke vært syk mer enn en eller to ganger og barnet mitt har ikke vært mye sykt heller. Men jeg har inntrykk av at det er ganske vanlig å sende SMS og har i alle fall aldri hørt noen si noe negativt om det, verken overfor meg eller bak ryggen på andre. Jeg jobber i et stort, norsk konsern hvor det ikke akkurat er vanlig med skulking og hvor folk har god arbeidsmoral.

Skrevet

Vel den eneste gangen jeg har sent sms at jeg var syk var jeg nesten stemmeløs. Desuten svarte ikke sjefen mi på mobil. Sente sms hvor jeg skrev at jeg hadde prøvd med gjengange forsøk å nå sjefen min men ikke hadde hadde lykkes og skrev at jeg var syk og nesten stemmeløs. Sjefen ga meg en sms at han satt desverre i møte at det var helt ok. Han ringte med dagen etter for å høre hvordan det gikk og når jeg kom tilbake på jobb. sms om sykefravær er ikke vanlig.

Skrevet

Var hjemme en dag denne uka med sykt barn. Visste det dagen før, men sendte en sms om at jeg ikke kom, og at vikaropplegg ble lagt klart i løpet av kvelden.

 

Tror ikke det er sagt noe om at vi ikke kan sende sms. Det ble derimot sagt at gi beskjed på privattelefonen og ikke jobbtelefonen, for den tar ikke sjefene med hjem.

 

Elles synes jeg ikke noe om å ringe sjefen tidlig morgenen i 7 halv åtte tiden når han kanskje spiser frokost eller er på badet.

Skrevet

Uskreven regel de fleste steder, skreven flere steder. Hva er det som er så problematisk med å ta en kjapp telefon og melde fra egentlig? Vet at sms oppfattes som "svin på skogen" noen steder. Vil man oppfattes som nogelunde seriøs, ringer man.

Skrevet

Da skal jeg hvese uforståelige lyder neste gang streptokokkene tar meg. Man kan ikke skjønne en lyd jeg sier, men jeg må selvsagt ringe.

Skrevet

Jeg har ikke lest de andre svarene nå, men ja, det er en uskreven regl om å ikke sende SMS ang det. For meg sier det seg selv: for alt du vet så kan sjefen ha mista mobilen i dass og ikke få den beskjeden. Man ringe derfor. Alltid.

Unntaket blir selvsagt om sjefen spesifikt har sagt det er ok.

Skrevet

Nå ble jeg litt opphengt i ordbruken din her (uskreven regel). Den er ikke uskreven hos oss. Det er noe alle er informert om.

Skrevet

Man ringer uansett, men om jeg vet det på kvelden setter sjefen min pris på at jeg sender sms da og ringer på morgenen.

Skrevet

På min arbeidsplass (i staten) er det helt OK å gjøre det på dne måten du gjorde det.

Skrevet

Det er vel helt opp til hver og enkelts arbeidsplass. Vi sender sms om at vi ikke kommer og vikaropplegg på mail. (jobber i skolen). Sender også sms innen kl. 14.00 om vi blir borte flere dager.

Slik har vi ordnet oss. Rett og slett fordi den som har vikarinnkallingen skal slippe å få tlf sent på kvelden og tidlig på morgenen.

Skrevet

Man skal vel helst ringe.

Men sist jeg var syk, tok ikke sjefen telefonen, og jeg var dødstrøtt og trengte å sove. (vanlig når man er syk).

Da sendte jeg melding istedetfor å tvinge meg til å holde meg våken frem til jeg nådde frem. Fikk ingen negative kommentarer på det...

Skrevet

Å gi beskjed via sms er en uting. På min arbeidsplass er det en nedfelt regel at vi ringer og sier ifra. Unntaket er dersom jeg f.eks har vært mye oppe på natten pga sykdom, da sender jeg en sms på natten mens jeg er våken slik at den ligger klar til kollegaene mine neste morgen, med beskjed at jeg er syk og har vært oppe om natten, og at jeg ringer når jeg våkner.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...