FrøkenSprøken Skrevet 22. september 2010 #1 Skrevet 22. september 2010 Tenkte å bake for å ha med på skolen i morgen, siden det er siste undervisnigsdag dette seminaret. (Lite motivert til å lese pensum, sa du? Mulig det, men kake er godt!)
Lilleleen Skrevet 22. september 2010 #2 Skrevet 22. september 2010 Jeg syntes denne er kjempegod og enkel å lage: 1 liter kefir 7dl sukker 9dl hvetemel 4ts kakao 3ts natron 150g smeltet smør Bland det tørre sammen, rør inn kefir. Ha i smøret til slutt. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca.30 min Ta på glasur når kaken er nedkjølt. Glasur. ca.300 g melis ca.100g smør ca.1 ss kakao ca.3-4 ss sterk kaffe. Bland alt dette sammen. Jeg pleier å slumpe litt og jeg bruker ofte litt mer kakao og litt mer kaffe. Men det er bare å smake seg frem ) Kos deg med bakingen )
Lilleleen Skrevet 22. september 2010 #3 Skrevet 22. september 2010 Glemte å skrive at det skal være ca.2 ts vaniljesukker også i glasuren.. Så da er glasuren slik: ca.300g melis ca.100 g smør ca.1 ss kakao ca.2 ts vaniljesukker ca.3-4 ss sterk kaffe )
tine0810 Skrevet 22. september 2010 #4 Skrevet 22. september 2010 Lover deg at denne er nydelig:-) Nesquick-kake 7 1/2 dl. kefir 6 dl. sukker 150 g. smeltet smør 1 ss. natron ca. 8 ss. nesquick 10 dl. hvetemel Sjokoladeglasur: ca 450 g. melis 150 g. smeltet smør 5-6 ss. nesquick eller O'boy 4 ts. vaniljesukker litt sterk kaffe Bland alle ingrediensene i en bolle og visp sammen. Hell røren i en smurt langpanne. Stek ved 200 grader i ca. 25-30 minutter på nederste rille i ovnen. (Stikk med en pinne for å se om den er stekt) Glasuren: Bland alt sammen og tilsett kaffe til du synes den er passelig til å smøre over kaka. Lykke til:-)
Magia Skrevet 22. september 2010 #5 Skrevet 22. september 2010 SOAKED CHOCOLATE CAKE 400 gram smør 4,5 dl vann 6 ss kakao 9 dl sukker 1 beger rømme (3 dl) 4 egg 2 ts natron 9 dl hvetemel GLASUR 100 gram smør 6 ss melk 5 ss kakao 2 ts vaniljesukker 350 gram melis Sett ovnen på 200 grader. Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm det opp til smøret er helt smeltet. Rør til en jevn masse. Rør inn sukkeret (jeg har i bare 7 dl sukker, og den blir nydelig da og) og pisk inn rømmen. Pisk inn ett og ett egg om gangen, rør så inn mel og natron og rør alt til en fin deig. Ha deigen i en stor papirkledd langpanne og stek den i ca. 30-50* minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdigstekt. Ta kaken ut av ovnen og prikk den STRAKS med en gaffel over hele kaken så du får masse små hull overalt. Hell over den VARME glasuren (den lages ved å smelte smøret og blande inn det andre og røre alt godt sammen til en glatt glasur) og bre den godt utover. Den vil renne nedi hullene og gjøre kaken bløt. La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er HELT kald. Ta den ut og skjær den i pene firkanter. Denne er nyyydelig, og holder seg saftig i en uke.
FrøkenSprøken Skrevet 22. september 2010 Forfatter #7 Skrevet 22. september 2010 Tusen takk, dere! Da blir det nesquick-kaka denne gangen, så sparer vi de andre forslagene til neste gang Dere er supre!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå