Gå til innhold

Jeg trenger oppskrift på verden beste og saftigste sjokoladekake i lanpanne! Gjerne en med kefir/surmelk ;)


Anbefalte innlegg

Tenkte å bake for å ha med på skolen i morgen, siden det er siste undervisnigsdag dette seminaret.

(Lite motivert til å lese pensum, sa du? Mulig det, men kake er godt!)

;)

Fortsetter under...

Jeg syntes denne er kjempegod og enkel å lage:

 

1 liter kefir

7dl sukker

9dl hvetemel

4ts kakao

3ts natron

150g smeltet smør

 

Bland det tørre sammen, rør inn kefir. Ha i smøret til slutt.

Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca.30 min

 

Ta på glasur når kaken er nedkjølt.

 

Glasur.

ca.300 g melis

ca.100g smør

ca.1 ss kakao

ca.3-4 ss sterk kaffe.

 

Bland alt dette sammen. Jeg pleier å slumpe litt og jeg bruker ofte litt mer kakao og litt mer kaffe. Men det er bare å smake seg frem :o)

 

Kos deg med bakingen :o)

Glemte å skrive at det skal være ca.2 ts vaniljesukker også i glasuren..

 

Så da er glasuren slik:

ca.300g melis

ca.100 g smør

ca.1 ss kakao

ca.2 ts vaniljesukker

ca.3-4 ss sterk kaffe

 

:o)

Lover deg at denne er nydelig:-)

 

 

Nesquick-kake

7 1/2 dl. kefir

6 dl. sukker

150 g. smeltet smør

1 ss. natron

ca. 8 ss. nesquick

10 dl. hvetemel

 

Sjokoladeglasur:

ca 450 g. melis

150 g. smeltet smør

5-6 ss. nesquick eller O'boy

4 ts. vaniljesukker

litt sterk kaffe

 

Bland alle ingrediensene i en bolle og visp sammen. Hell røren i en smurt langpanne.

Stek ved 200 grader i ca. 25-30 minutter på nederste rille i ovnen. (Stikk med en pinne for å se om den er stekt)

Glasuren:

Bland alt sammen og tilsett kaffe til du synes den er passelig til å smøre over kaka.

 

Lykke til:-)

 

SOAKED CHOCOLATE CAKE

 

400 gram smør

4,5 dl vann

6 ss kakao

9 dl sukker

1 beger rømme (3 dl)

4 egg

2 ts natron

9 dl hvetemel

 

GLASUR

100 gram smør

6 ss melk

5 ss kakao

2 ts vaniljesukker

350 gram melis

 

Sett ovnen på 200 grader.

Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm det opp til smøret er helt smeltet. Rør til en jevn masse. Rør inn sukkeret (jeg har i bare 7 dl sukker, og den blir nydelig da og) og pisk inn rømmen. Pisk inn ett og ett egg om gangen, rør så inn mel og natron og rør alt til en fin deig.

 

Ha deigen i en stor papirkledd langpanne og stek den i ca. 30-50* minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdigstekt.

 

Ta kaken ut av ovnen og prikk den STRAKS med en gaffel over hele kaken så du får masse små hull overalt. Hell over den VARME glasuren (den lages ved å smelte smøret og blande inn det andre og røre alt godt sammen til en glatt glasur) og bre den godt utover. Den vil renne nedi hullene og gjøre kaken bløt.

La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er HELT kald. Ta den ut og skjær den i pene firkanter.

 

Denne er nyyydelig, og holder seg saftig i en uke.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...