TW82 Skrevet 19. september 2010 #1 Del Skrevet 19. september 2010 Vi skal ha fårikål i dag.... Har hørt at en skal passe seg for det. Noen som vet mer? Trine:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma til tre? Skrevet 19. september 2010 #2 Del Skrevet 19. september 2010 Man skal passe seg for sauekjøtt, men forikål og pinnekjøtt er ikke farlig fordi det blir kokt så lenge at alt som måtte være av slemmebakterier er kokt i hjel... Det var iallefall det jeg leste meg frem til julen for to årsiden da jeg trodde at julemiddagen holdt på å ryke;) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142339366 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TW82 Skrevet 19. september 2010 Forfatter #3 Del Skrevet 19. september 2010 Takk for det:) Ja satser på at det går bra. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142339390 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Catias Skrevet 19. september 2010 #4 Del Skrevet 19. september 2010 ......dette blir jo nesten hysteri.....Skjønner ikke hvor dere finner alt dette man skal være forsiktig med jeg......spis og kos deg tenker jeg..... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142341086 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 19. september 2010 #5 Del Skrevet 19. september 2010 Hva kan man spise egentlig? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142341111 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Isabella12 Skrevet 19. september 2010 #6 Del Skrevet 19. september 2010 Klart man kan spise får-i-kål, matrådene er enkle og logiske og handler mye om rå mat og bakterier som oppstår i melkepriodukter eller risiko ved uvaskede grønnsaker. Ta en titt på mattilsynets sider i stedet for å få feilopplysninger her eller hos jordmødre som ikke alltid er like oppdaterte. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142341248 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pink Penguin Skrevet 20. september 2010 #7 Del Skrevet 20. september 2010 Helt enig. Skjønner ikke helt hvordan mennesker har overlevd i det hele tatt hvis man skal være så f* forsiktig med alt mulig. Hmm, nå fikk jeg lyst på fårikål! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142341866 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hera_75 Skrevet 20. september 2010 #8 Del Skrevet 20. september 2010 Er det mulig... Jeg er ganske sikker på at absolutt alt er farlig, så det er nok best vi gravide slutter å spise i det hele tatt.. hjelpes! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142342549 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mange barn :-) Skrevet 20. september 2010 #9 Del Skrevet 20. september 2010 Ja det er ganske mye interessant lesing om hva som kan spises og ikke. Er tredjegangs-gravid og spiser akkurat det jeg har lyst på. Har vært smittet av toksoplasmose som liten, så denne bakterien er heller ikke farlig for meg. Nam nam spekemat og kjøttpålegg :-) Mykoster spiser jeg så lenge de er pasteuriserte og lenge til holdbarheten går ut. Deilig å kose seg når en er gravid. Holder meg unna alkohol og røyk selvfølgelig. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142342722 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lykkeli & gla ♥ jentene mine ♥ Skrevet 20. september 2010 #10 Del Skrevet 20. september 2010 Men er det noe greit å latterliggjøre andre på denne måten da, selv om du oppfatter spørsmålet som hysterisk? Har vi ikke forum som dette nettopp for å kunne spørre om alt "mellom himmel og jord", uten å måtte være redd for å bli kalt både det ene og andre? Jeg synes heller ikke spørsmålet er så dumt, siden sauekjøtt er det mest "smittefarlige" når d gjelder toksoplasmose (i tillegg til svin). Jeg vet ikke svaret på det selv dessverre, men vet at parasitten dør ved oppvarming over 67 grader, så hvis kjøttet i fårikål oppnår en kjernetemperatur over 67 grader burde det ikke være noe problem sånn jeg ser det ihvertfall. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343023 Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥Mammatil3små♥ Skrevet 20. september 2010 #11 Del Skrevet 20. september 2010 Jeg har hørt att vi ikke skal spise fårikål som er varmet opp igjen (sånn dagen etterpå og sånn liksom;)) ... Akkurat hvorfor vet ikke jeg, men var noe med bakterier... Vet ikke om det er tilfelle, men jeg droppet iallefall å spise restene når jeg laget fårikål forrige uke... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343083 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tulla med tre små Skrevet 20. september 2010 #12 Del Skrevet 20. september 2010 Hvor i allverden kommer det fra at sauekjøtt (og svinekjøtt) er farligere enn andre typer kjøtt???? Det har jeg ALDRI hørt før, og jeg trodde jeg var ganske opplyst om sånt... Kjempefint om noen kunne vise til en link/ undersøkelse el.l. dokumentasjon... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343086 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lykkeli & gla ♥ jentene mine ♥ Skrevet 20. september 2010 #13 Del Skrevet 20. september 2010 Fakta om toksoplasmose og toxoplasma Toksoplasmose (også kalt toxoplasmose) er en sykdom hos dyr og mennesker forårsaket av den encellede parasitten Toxoplasma gondii. Parasitten er utbredt i Norge hos en lang rekke pattedyr, spesielt hos hovedverten katt og mellomverten sau. Katter blir ikke særlig syke, mens hos mellomverter kan sykdommen arte seg som abort. Dersom en kvinne smittes for første gang mens hun er gravid kan det føre til abort eller alvorlige fosterskader. Mennesker smittes vanligvis via dårlig varmebehandlet kjøtt fra mellomverter som sau og gris, eller via uvaskede grønnsaker og bær forurenset med toxoplasmaoocyster. Parasitten dør ved oppvarming (67 ºC) og frysing (-20 ºC). Forekomst Toxoplasma gondii er utbredt i Norge hos en lang rekke pattedyr, spesielt hos hovedverten katt og mellomverten sau. Blant hjortedyr er det spesielt rådyr som kan være en viktig mellomvert. les mer her; http://www.forskning.no/artikler/2008/november/201964 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343167 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pink Penguin Skrevet 20. september 2010 #14 Del Skrevet 20. september 2010 Jeg er også interessert i dokumentasjon, og fra ordentlige kilder (vitenskapelig blad f.eks.) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343173 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lykkeli & gla ♥ jentene mine ♥ Skrevet 20. september 2010 #15 Del Skrevet 20. september 2010 se innlegget mitt rett over her! Jeg uttaler meg aldri om sånt noe uten å ha sikre kilder, bare så det er sagt;) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343191 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hera_75 Skrevet 20. september 2010 #16 Del Skrevet 20. september 2010 Lykkelig og gla' - jeg er enig i at man ikke skal latterliggjøre.. det var virkelig heller ikke ment sånn. Mer som et generelt hjertesukk. Hvis jeg skulle hørt på alt som har blitt fortalt meg og alt jeg har lest, og alltid skulle være "føre var" - dvs aldri velge å gjøre motsatt av det noen har ymtet frempå at kan være farlig av en eller annen grunn, ja, da hadde jeg vært lenket til hjemmet og hatt et utrolig kjedelig kosthold. Det tar jo helt av her inne på foraene, når en en masse folk som ikke kan noe grunnleggende næringsmiddelmikrobiologi begynner å synse veldig, og øyeblikkelig arresterer de som velger å være litt mer pragmatiske. Det å spise salami produsert i Norge, som er fraktet og oppbevart kjølig og spist innenfor holdbarhetsdato - det er IKKE å ta sjanser. Det å gjøre det på Gran Canaria - det er å ta sjanser! Jeg mener at det må være lov å bruke sunn fornuft, og se på hva den reelle faren faktisk er. Matportalen, drevet av Mattilsynet, er ikke noe sted som forvalter den hele og fulle sannhet. De kommer med generelle råd, men viser ikke til noe statistikk over den faktiske risikoen man tar ved å spise feks spekeskinke eller modnet, bløt ost.. dermed får man slike innlegg som "Uææææ, jeg kom til å spise en liten bit fetaost - kommer barnet mitt til å dø?" og lignende, og av og til blir det bare for mye for meg. Men - det er klart, jeg kan bare la være å lese dem.. så tar selvkritikk der! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343471 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Catias Skrevet 20. september 2010 #17 Del Skrevet 20. september 2010 Bra sagt hera_75......kunne ikke vært mer enig.... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TW82 Skrevet 20. september 2010 Forfatter #18 Del Skrevet 20. september 2010 Takk:) Veldig dumt at en ikke kan stille de spm en vi uen at noen må være kritiske m.m. Vet hva jeg kan spise, men lurte sien vi kom på å ha fårikåldenne dagen. Og ja, saukjøtt bør kokes litt lenger enn vanlig. Jeg spiste rester i d, og ja jeg spiser også salami. Men mener at folk må få særiøse svar når de lurer på noe:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142343989 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pink Penguin Skrevet 20. september 2010 #19 Del Skrevet 20. september 2010 Oi, så ikke at det var link. Sorry. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142339359-f%C3%A5rik%C3%A5l/#findComment-142344430 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå