Gjest Skrevet 10. september 2010 #2 Skrevet 10. september 2010 Kjøttsaus: 400-500g kjøttdeg/karbonadedeig 4,5 dl vann (kokes opp og blandes med 2 ts buljong) 1 løk 2 hvitløksbåter 1 purreløk (jeg bruker ikke toppen og skjærer og vekk nederste bunnen) 2 mellomstore gulerøtter 4-6 sjampingjonger 6 ss tomatpurre 1 ss persille 1/2 ts oregano 1/2 ts timian 1 ts salt 1/2 ts pepper Skrell og hakk grønnsakene og surr i en stekepanne med litt olje til løken er blank. Ha i karbonadedeigen og brun den. Ha i soppen og la den frese litt med det andre. Hell over buljongen og tilsett tomatpurre og krydder og la småkoke i 20-30 minutter. Ostesaus: 7 dl melk 3 ss margarin 3 ss hvetemel 1/2 ts revet muskat 1/2 ts pepper 1 ts salt ca 50 g revet ost Smelt margarin, visp inn mel og spe ut med melk til hvit saus. Tilsett krydder og kok opp og la koke i minst 10 min før du tilsetter osten. Ta en stor ildfast form ogha et tynt lag med rykende varm ostesaus i bunne, så lasagneplater, deretter kjøttsaus, ostesaus, plater osv til det er fullt. Det skal være kjøttsaus og ostesaus helt på toppen. Ha på revet ost før du steker og stek på 180-200 grader i ca 35 minutter.
Ranveig R Skrevet 10. september 2010 #3 Skrevet 10. september 2010 Har ikkje prøvd denne enno, men veninna mi skryter uhemma over den. "Vegetarlasagne (som kan bli ikke-vegetar ved å tilsette en kjøttdeig i den røde sausen ) Grønn saus: - 2 ss rapsolje (eller alt annet enn olivenolje) - 175 g frossen spinat - 50 g friske aspargesbønner - 50 g vårløk (eller purre dersom man har det..) - 1 1/2 ts salt (denne kutter jeg ut) - 1 ts grønnsaksbuljong (og tar heller 1 grønnsaksbuljongterning) - 1 dl lettmelk Sviss grønnsakene i pannen og kjør i foodprosessor (eller blender eller stavmikser..) sammen med melk og krydder Ostesaus: - 1/2 dl rapsolje (eller alt annet enn olivenolje) - 3 ss mel - 3 dl melk - 1 1/2 ts salt (jeg tror jeg har i litt mindre...) - 1/2 ts løkpulver (kan sløyfes) - 100 g revet ost (eller mer eller mindre) Rød saus: - 2 ss rapsolje (eller alt annet enn olivenolje) - 1 liten boks hakkede tomater (eventuelt m/urter) - 2 ss tomatpuré - 1/2 stor løk - 1/2 rød paprika - 1 gulrot - 1 tomat (denne sløyfer jeg dersom jeg ikke tilfeldigvis har tomater liggende) - 1 kinahvitløk eller 2 fedd vanlig - 2 ts timian - 1 ts oregano - 1 ts basilikum - 1 ts salt (denne sløyfer jeg) - 2 ts sukker (jeg bruker vel kanskje 1 ts) - 1 ts buljong (her bruker jeg 1 terning med kjøttbuljong istedenfor.. men dersom den skal være vegetarisk fungerer helt sikkert suppebuljong eller grønnsaksbuljong) Det er visst et triks å surre tomatpureen i olje for å få ut den bitre smaken. Grønnsakene kuttes i terninger og tilsettes sammen med tomatboksen til tomatpureen. Kok til nesten møre. Kjør i foodprosessor (eller blender eller stavmikser..). Til slutt: Jeg legger lasagneplater nederst i en form (ja, det funker faktisk helt fint når man bare har litt olje i formen!) før jeg legger grønn saus, lasagneplater, ostesaus, lasagneplater og rød saus og strør ost på toppen. Jeg bruker barilla lasagneplater og de er best når de stekes i 20 minutter - ergo er det tiden denne lasagnen også trenger! " Eg har tenkt å prøve denne ein dag, den ser skikkeleg god ut )
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå