Gå til innhold

Oppskrift på hjemmelaget lasagne noen??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjøttsaus:

400-500g kjøttdeg/karbonadedeig

4,5 dl vann (kokes opp og blandes med 2 ts buljong)

1 løk

2 hvitløksbåter

1 purreløk (jeg bruker ikke toppen og skjærer og vekk nederste bunnen)

2 mellomstore gulerøtter

4-6 sjampingjonger

6 ss tomatpurre

1 ss persille

1/2 ts oregano

1/2 ts timian

1 ts salt

1/2 ts pepper

 

Skrell og hakk grønnsakene og surr i en stekepanne med litt olje til løken er blank. Ha i karbonadedeigen og brun den. Ha i soppen og la den frese litt med det andre. Hell over buljongen og tilsett tomatpurre og krydder og la småkoke i 20-30 minutter.

 

Ostesaus:

7 dl melk

3 ss margarin

3 ss hvetemel

1/2 ts revet muskat

1/2 ts pepper

1 ts salt

ca 50 g revet ost

 

Smelt margarin, visp inn mel og spe ut med melk til hvit saus. Tilsett krydder og kok opp og la koke i minst 10 min før du tilsetter osten.

 

 

Ta en stor ildfast form ogha et tynt lag med rykende varm ostesaus i bunne, så lasagneplater, deretter kjøttsaus, ostesaus, plater osv til det er fullt. Det skal være kjøttsaus og ostesaus helt på toppen. Ha på revet ost før du steker og stek på 180-200 grader i ca 35 minutter.

Skrevet

Har ikkje prøvd denne enno, men veninna mi skryter uhemma over den.

 

 

"Vegetarlasagne (som kan bli ikke-vegetar ved å tilsette en kjøttdeig i den røde sausen ;))

 

Grønn saus:

- 2 ss rapsolje (eller alt annet enn olivenolje)

- 175 g frossen spinat

- 50 g friske aspargesbønner

- 50 g vårløk (eller purre dersom man har det..)

- 1 1/2 ts salt (denne kutter jeg ut)

- 1 ts grønnsaksbuljong (og tar heller 1 grønnsaksbuljongterning)

- 1 dl lettmelk

 

Sviss grønnsakene i pannen og kjør i foodprosessor (eller blender eller stavmikser..) sammen med melk og krydder

 

Ostesaus:

- 1/2 dl rapsolje (eller alt annet enn olivenolje)

- 3 ss mel

- 3 dl melk

- 1 1/2 ts salt (jeg tror jeg har i litt mindre...)

- 1/2 ts løkpulver (kan sløyfes)

- 100 g revet ost (eller mer eller mindre)

 

Rød saus:

- 2 ss rapsolje (eller alt annet enn olivenolje)

- 1 liten boks hakkede tomater (eventuelt m/urter)

- 2 ss tomatpuré

- 1/2 stor løk

- 1/2 rød paprika

- 1 gulrot

- 1 tomat (denne sløyfer jeg dersom jeg ikke tilfeldigvis har tomater liggende)

- 1 kinahvitløk eller 2 fedd vanlig

- 2 ts timian

- 1 ts oregano

- 1 ts basilikum

- 1 ts salt (denne sløyfer jeg)

- 2 ts sukker (jeg bruker vel kanskje 1 ts)

- 1 ts buljong (her bruker jeg 1 terning med kjøttbuljong istedenfor.. men dersom den skal være vegetarisk fungerer helt sikkert suppebuljong eller grønnsaksbuljong)

 

Det er visst et triks å surre tomatpureen i olje for å få ut den bitre smaken. Grønnsakene kuttes i terninger og tilsettes sammen med tomatboksen til tomatpureen. Kok til nesten møre. Kjør i foodprosessor (eller blender eller stavmikser..).

 

Til slutt:

Jeg legger lasagneplater nederst i en form (ja, det funker faktisk helt fint når man bare har litt olje i formen!) før jeg legger grønn saus, lasagneplater, ostesaus, lasagneplater og rød saus og strør ost på toppen. Jeg bruker barilla lasagneplater og de er best når de stekes i 20 minutter - ergo er det tiden denne lasagnen også trenger! "

 

Eg har tenkt å prøve denne ein dag, den ser skikkeleg god ut :o)

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...