Gå til innhold

lammekjøtt...


gutt 08, februar11 høygravid!!

Anbefalte innlegg

Skrevet

mannen ville lage middag til meg i dag, og så kom vi til å tenke på det med gjennomstekt. lammestek må kanskje også være helt gjennomstekt hvis jeg skal kunne spise det?

 

forøvrig kommet til uke 18 og kjenner sparkene godt på utsiden, kan tom kjenne på livmoren når babyen snur seg:) elsker den følelsen, og har savnet den!!! nå teller vi ned, 9 dager igjen til 150:)

 

det går sakte men sikkert framover ihvertfall:)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja. Alt kjøtt må være gjennomstekt. Utrolig kjedelig. Jeg har liksom tenkt at det er tilstrekkelig med at skorpen på rødt kjøtt er stekt. Men leste på matportalen tror jeg det var at det er ikke bare ytre forurensning man skal beskytte seg mot, men dyret kan være smittet av toxoplasmose. Vet ikke hvordan det er hvis du har temp i midten av lammet over 80 grader i en viss tid. (Slikt finner du på matportalen.no) Men med en slik tilberedning blir vel lammet fort i realiteten gjennomstekt. (Jeg er ikke så god på lam ;o)

Skrevet

ja er fryktelig kjedelig, jeg har aldri vært spesielt glad i helt dødstekt kjøtt. men vil ikke ta sjansen på noe annet heller:)

skal lam være perfekt skal den vel ha kjernetemp på 70, men dette blir nok for lite.. mye man skal tenke på:)

har heller ikkeverdens beste peiling på lam, er mannen som står for dette:)

skal gå gravid over julen denne gangen, og gruer meg litt til å utelukke så mye forskjellig...

Skrevet

Har forsket litt på nettet og funnet frem til at Toxoplasma parasitten dør ved oppvarming til mere end 66 °C i 3 min, og ved nedfrysning til -20 °C. Røyking, salting og bestråling av kjøttet vil også destruere parasittene.

 

 

Skrevet

så egentlig, hvis jeg er helt sikker på at kjøttet har kjernetemp på over 70 og tar tiden noen min for å være sikker så skal det gå greit? det hørtes bra ut:)

Skrevet

Kjedelig å spise grått kjøtt. Derfor har jeg spist mindre av den typen mat enn jeg pleier. Men så fikk jeg jernmangel. Kjøtt er jo en viktig jernkilde. Ikke så greit dette her ;-)

Skrevet

Mener dere at gravide ikke bør spise fårikål og pinnekjøtt??

Skrevet

Jeg kommer til å spise det med god samvittighet! Det blir jo varma i laaaang tid så det burde være safe. Men kommer ikke til å spise fenalår (sukk...) selv om jeg EEEEEEEEEEELSKER fenalår!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...