Mamma-for-2-gang Skrevet 9. september 2010 #1 Del Skrevet 9. september 2010 Er det noen som vet om det er greit å spise taffelost fra tine? Har så lyst på det, men er usikker på om det er greit? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142301969-ostesp%C3%B8rsm%C3%A5l/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mentha Skrevet 9. september 2010 #2 Del Skrevet 9. september 2010 Hvis den er pasteurisert hadde jeg tenkt det var greit Det skal stå på pakken hvis den ikke er det (framstilt av rå eller upasteurisert melk) såvidt jeg vet. Evt kan du jo sende en mail til Tine og høre? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142301969-ostesp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-142303394 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mentha Skrevet 9. september 2010 #3 Del Skrevet 9. september 2010 ..men samtidig vet man jo aldri om det KAN finnes Listeria - det gjelder jo alle oster. Det finnes smittekilder som kan infisere etter pasteurisering og. Jeg orker ikke å være hysterisk på det og spiser ost som er pasteurisert og som har god holdbarhet. Elsker ost og nekter å være redd for å spise det Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142301969-ostesp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-142303542 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mia29 Skrevet 10. september 2010 #4 Del Skrevet 10. september 2010 Det kommer ann på om taffelost klassifiseres som fast eller myk/halvfast ost. Hvis den er myk/halvfast ville jeg ikke spist den. Denne typen oster frarådes da å spise selv om de er pasteurisert. Men hvordan en ost er klassifisert er ikke alltid lett å finne ut av. Da ville jeg sendt mail til TINE. Sjekk forøvrig matportalen.no for generelle råd om ost og andre matvarer. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142301969-ostesp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-142303875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hera_75 Skrevet 10. september 2010 #5 Del Skrevet 10. september 2010 Taffelost er halvfast ost på lik linje med gouda og jarlsberg og slike ting. Den er laget på pasteurisert melk. Spis og kos deg! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142301969-ostesp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-142304199 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gutt 08, februar11 høygravid!! Skrevet 10. september 2010 #6 Del Skrevet 10. september 2010 enig med hera_75, taffelosten er pasteurisert og er ikke i den farlige klassen. jeg har spist denne masse, og er ikke bekymret:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142301969-ostesp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-142304641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 10. september 2010 #7 Del Skrevet 10. september 2010 De fleste oster i Norge er helt ok å spise! Sjekk at det er pasturisert som det sies her. Nå kjenner ikke jeg taffelosten, men om jeg tror jeg husker hvilkent type det er så er jo konsistensen omstrent som vanlig gulost og inneholder ikke noe mugg eller noe, så da ser jeg ikke hva som er værre med denne enn vanlig gulost? Jeg spiser også myke oster som fetaost, kremost osv... dette er også helt ok å spise selv om de er myke (og ikke er type muggost!), så lenge man er nøye med at man spiser det godt innenfor holdbarhetstiden og ferskest mulig siden det er fare for utvikling av listeriabakterien når det er i ferd med å bli "gammelt" (selv om det fremdeles er ok å spise for ikke-gravide). Kos deg Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142301969-ostesp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-142307201 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå