Gå til innhold

Hva skal jeg lage til dessert når "syklubben" kommer i kveld?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Trenger tips!

Vi blir 8 eller 9 jenter og til middagen lager jeg thaimat, men jeg står heeelt fast på dessert! Eneste jeg har klart å tenke på er sjokolademousse, men det lager jeg jo hver gang jeg får gjester :-P

Vurderte jordbærpai, men en av jentene har glutenallergi, så da må jeg ha en annen dessert til henne.

 

Bør helst kunne serveres i skåler, har ellers må jeg ut og kjøpe kake-/desserttallerkener ;o)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva med noe friskt? Hjemmelaget sorbet med friske bær f.eks.? Lime må da være godt. Eller jordbær. Eller fersk ananans:)

Skrevet

Smuldrepai?

 

200 gram mel

200 gram sukker

200 gram smør.

 

Smuldres sammen.

 

Fordel en pakke (300-400 gr) med frosne bær i en ildfast form og legg smuldreblandingen på toppen. Stekes på 200 gr i 30 min.

 

Serveres i dessertskåler med vaniljeis til. :) Veldig nammenam!

Skrevet

Åh, smuldrepai! DET er det mange år siden jeg har spist, det er jo kjempegodt :o)

Hva slags bær/frukt er best i? Skogsbær kanskje?

 

Men da var det dette med gluten igjen da.. Hmm.

Skrevet

Hvordan lager jeg sorbet? :o)

Skrevet

Jeg pleier ikke å lage og er vel 15 år siden sist. Men google det da:) I prinsippet er det jo bare å mose frukt eller bruke saften fra frukt og blande med en eller annen sukker- og vannblanding som har kokt opp så sukkeret er oppløst.

 

Men det spørs jo på om du liker det oversøte eller det syrlig-søte eller hva..

 

 

Skrevet

Glemte helt gluten-problemet. :) Skogsbær er best, synes jeg:)

Skrevet

Pannacotta er jo også veldig godt da:)

Skrevet

Funker det ikke å bake pai av glutenfritt mel?...

Skrevet

Oreo iskake :)

Skrevet

Fant!

 

•1. 3 dl TORO Glutenfri fin kakemiks

•2. 100 g margarin

•3. 3-4 ss vann

 

...sukker i hvis man skal ha søt deig

 

1. Smuldre margarinen i TORO Glutenfri fin kakemiks.

2. Tilsett vann.

3. Kna deigen godt og legg den i kjøleskapet i en ½ time.

4. Kjevl eller trykk ut deigen i en paiform (22-25 cm).

5. Forstek paideigen i 7-8 min.

...også fortsette som man pleier med fyllet :-)

 

Ikke testet selv altså, lå på toro sine sider.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...