GuttenMin09 ♥ Jentebaby i 2012 Skrevet 3. august 2010 #1 Skrevet 3. august 2010 Vi skal ha lapskaus til middag idag, naaam! Dette har eg oppi: poteter gulrøtter kålrabi purre og pølser + noen buljongterninger for å få litt mere smak Eg liker å koke potetene litt først slik at di blir litt moste, slik at det henger mere sammen:) Hva har du oppi? Så kan eg kansje prøve å lage en ny vri på lapskausen "min" neste gang
blomstre Skrevet 3. august 2010 #2 Skrevet 3. august 2010 Hadde lappakaus i går faktisk! Jeg lager også pølsevarianten slik du gjør, men bruker alltid en vossakorv e.l for mer smak. I går slang jeg i tillegg oppi en søtpotet, og ellers pleier jeg å ha oppi både sellerirot og persillerot. Også urter fra hagen (persille, rosmarin, timian) og gjerne litt hvitløk...
m@msen79 Skrevet 3. august 2010 #3 Skrevet 3. august 2010 Jeg pleier å bruke: poteter gulrøtter kålrot løk purre sellerirot grønnsaksbuljong (terninger) middagspølser bacon Kjempegodt
Lemonia Skrevet 3. august 2010 #4 Skrevet 3. august 2010 Lys lapskaus: Koker en røkt eller saltet svineknoke i vann til kjøttet slipper beina. Renser den for kjøtt og deler det i biter. Poteter, gulrøtter, kålrot og sellerirot deles i terninger og kokes godt møre i kraften fra svineknoken. De siste minuttene tilsettes finstrimlet purre, svinekjøttet og pepper. Brun lapskaus: Hakket løk, gulrot og selleristenger stekes mykt. Ta ut og brun oksekjøtt i terninger i godt med smør. Dryss på mel og rør. Sper med kjøttkraft/eller buljong mens jeg rører slik at melet blander seg ut og sausen tykner. Har i litt tomatpuré, worcestershiresaus, salt, pepper, timian og paprikapulver samt har løk, gulrot og selleri tilbake. Dette får koke minst 1 time. Så har du i poteter i terninger og lar det koke 30-40 minutter til. Pølselapskaus: Poteter, gulrot, persillerot og kålrot i terninger samt strimlet hodekål og løk kokes mørt i buljong/kraft. Ha i pølseterninger, finsnittet purre og pepper og la alt bli varmt.
Sjefsmegga Skrevet 3. august 2010 #5 Skrevet 3. august 2010 Har mye av det samme grønnsakene, i tillegg sellerirot, brokkoli, blomkål, kokt saltet svineknoke ( koker kraft på den først og renskjærer kjøttet etterpå), stekt kjøttdeig er også godt i. Jevner også denne med potetmospulver og tilsetter buljong i tillegg hvis det trengs. Kryddrer med salt, pepper og litt revet muskatnøtt.
abella Skrevet 3. august 2010 #6 Skrevet 3. august 2010 Jeg lager lys lapskaus med hjemmelaget kraft. Det er en av yndlingsmiddagene våre! Jeg bruker: Elgkjøtt Poteter Gulrøtter Kålrot Purre Sellerirot (et must! kjempegodt) Persillerot Persillegrønt (også et must!) :-) En buljongterning Flatbrød med smør ved siden av er også et tips! Jeg laget lapskaus i går som vi skal ha også i dag. Men mannen min tok feil av persillerot og pastinakk, så da ble det en ny vri denne gangen... :-)
V.A.B Skrevet 3. august 2010 #7 Skrevet 3. august 2010 Kutter opp gulrot, poteter, kålrot, blomkål og brokkoli. Slenger det i en gryte med ca 5 dl vann, og et par buljongterninger og en klype salt og pepper. Lar det koke seg godt og mørt. Så slenger jeg oppi oppkutta middagspølser til slutt. Serverer med flatbrød og en smørklatt, nam.
Gjest Skrevet 3. august 2010 #8 Skrevet 3. august 2010 Lapskaus skal for meg lages med salt lammekjøtt. lammebog eller annet komlekjøtt er toppers. Det kokes til det er mørt, kjøttet tas ut og pilles rent. Grønnsaker i terninger brukes. Gulrot, potet kålrot pastinakk rettich persillerot sellerirot Purre Da trengs det evt litt salt og så pepper, da. Naaam
Lunita_ Skrevet 3. august 2010 #9 Skrevet 3. august 2010 min er enkel!! kjøper frossen lagskaus blanding,har i løk,kjøttkaker eller pølse,bruker vann og kjøttbuljong,også rører jeg inn potetmos pulver tilslutt og rører godt....NAM NAM!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå