Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #2 Skrevet 25. juli 2010 Krydder og fløte i sausen. Salt pepper og most løk i kjøttkakene:)
Sweet Amber Skrevet 25. juli 2010 #3 Skrevet 25. juli 2010 Jeg bruker posebrunsaus (toro terninger. Absolutt best) og i kjøttkakene, som er akkurat som mammas og dermed verdens beste, har jeg: karbonadedeig, 1 egg og 1 løk pr 5-600 gram, salt, pepper, muskatnøtt og en liten dæsj med melk. Serverer med kålstuing og poteter (selvsagt:) )
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #4 Skrevet 25. juli 2010 lur inn litt tacokrydder i kjøttkakene...
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #5 Skrevet 25. juli 2010 Knus litt sprøstekt løk i kjøttkakene, da smaker de fantastisk, men er helt fri for løkbiter.
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #6 Skrevet 25. juli 2010 Her er min kjøttkakeoppskrift, er en skikkellig høydare når jeg severer denne: •500 g kjøttdeig •500 g medisterdeig •3 ts salt •1 stk egg •3 loffskiver •1,5 dl melk •pepper •1 ts allehånde •1 stk stor, gul løk •smør/olje til steking FREMGANGSMÅTE Finhakk løken. Pisk egget lett. Ha det i en stor bolle. Skjær bort skorpene på loffskivene og skjær brødet i biter. Ha i bollen med melk, kjøttdeig, allehånde, medisterdeig, salt og pepper. Bland godt. Fyll et glass med kaldt vann og sett en spiseskje oppi. Form frikadeller ved hjelp av skjeen og din hånd (som du også kan væte, så går det enklere). Stek dem gylne i smør og olje, ca 4 minutter på hver side. Brun saus ( kok ut pannen du har stekt kjøttkakene i, bruk dette til å spe med.) Smør, hvmel, brunes i sammen spes med kjøttbuljong til passe tykk saus Kok opp, Ha i brunost, setter ekstra god smak
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #7 Skrevet 25. juli 2010 Tacokrydder i kjøttkakene???!!? Ææææææsj!!!!
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #8 Skrevet 25. juli 2010 I brun saus er det godt med litt av saften fra tyttebærsyltetøy eller et par skiver brunost. I kjøttkakene bruker jeg litt paprikakrydder, løk, hvitløkspepper.
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #9 Skrevet 25. juli 2010 Jeg finhakket alltid ca en halv gul løk som jeg surrer i smøret først. Så bruker jeg et par spiseskjeer speltmel (blir mye bedre enn hvetemel) også bruner jeg sausen selv så lenge som mulig. Da blir det best smak. Heller over vann, evt. litt buljong alt ettersom. Har i salt, pepper, gressløk og litt løpstikke som jeg har ferdig småklipt i fryseren. Også litt fløte. En enkel saus med rene smaker. Hender jeg har i brunost/ ketchup /ripsgele /tyttebær også.
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #10 Skrevet 25. juli 2010 Hei, hei, hei! Det viktigste i kjøttkakene er INGEFÆR og MUSKATNØTT! Jeg bruker i tillegg egg, havregryn, havrefløte, salt, pepper, most løk, hvitløk, litt most gulrot og paprika. Det viktigste i sausen er ORDENTLIG KRAFT.
Himmel og hav Skrevet 25. juli 2010 #11 Skrevet 25. juli 2010 Slik: 500g karbonadedeig 2 ss potetmel salt pepper spe med vann til passe løs deig ( den skal ha omtrent samme konsistens som risgrøt) Stek kjøttkakene pent brune, men de trenger ikke være gjennomstekt. Legg dem rett over i en kjele med vann og et par terninger maggi klar kjøttbuljong. Kok ut av panna for hver gang og ha det i kjelen. Stek 1-2 løk og ha i kjelen sammen med kakene. La det trekke en 20 min tid. Smak på sausen og ha evt i mer buljong. Rist opp jevning av mel og vann, eller jevn med maizenna. Tada! knallgode kjøttkaker!
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #12 Skrevet 25. juli 2010 Mannen her i huset bruker bl.a. Hatviks krydderblanding i kjøttkakene. Det gjør at de får en ekstra god smak. men han putter sikkert andre ting oppi også, som jeg ikke har peiling på.
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2010 #13 Skrevet 25. juli 2010 Men en god erstatter for ordentlig hjemmekokt kjøttkraft, er feks Buljong av kalv. 23.50
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå