Gå til innhold

Hva er den prinsippielle forskjellen på tapas, antipasta og koldtbord?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Tapas: Småretter som kan spises med fingrene. Alt fra små biter av god ost, sterke kjøttboller til små spyd med scampi osv. til oliven, minipaier og småpølser.

 

Anitpasti: Det er bare det italienske ordet for forrett og kan være hva som helst som serveres som forrett: alt fra en suppe til en salat eller godt brød med noe å duppe i.

 

Koldtbodt: Et ord for buffét med kald mat, ofte bestående av mange ulike retter, en del slagere går likevel igjen, så som laks og eggerøre, karbonader, roastbiff osv. Det er også tilbehør som brød osv. De senere årene har mange begynt å slenge på en varmrett eller to.

Hvis det er riktig, som det sikkert er, jeg har ikke peiling, brukes uttrykkene galt. Jeg har fått mange "tapasretter" som vanskelig kan spises med hendene uten å grise mye.

Antipasti består da ofte av mange småretter og koldtbord har oftest varmretter.

 

Virker som om ordene ofte blir brukt feil.

Tapas betyr å dekke til eller deksel på spansk og er en betegnelse på små kalde/varme retter som opprinnelig ble spist med vin som ett lite mellommåltid

 

http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel297.asp

 

 

Antipsto består typisk av kald mat som ost og rå eller marinerte grønnsaker, i tillegg til kjøtt. Uttrykket inkluderer ofte også salat, men ikke alltid.

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Antipasto

 

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...