Gå til innhold

Blandetemp. 70 grader på mme


Anbefalte innlegg

Ser mange her blander til drikketemp. før de fyller på mme-pulver og rister, det er jo metoden jeg brukte på min unge da han brukte flaske, noe jeg syntes funket helt greit. Venter nå mitt barn nr. 2, så er inne å titter på forumet nå bare, for å se om det er noe nytt jeg "må" lære meg, viss jeg ikke skulle få til ammingen denne gangen heller.

 

Nå har jeg lest noen plasser at WHO anbefaler at vannet skal ha 70 grader når det blandes. Da må det jo avkjøles igjen, blir jo litt mere styr da.

 

Hva er det som egentlig er anbefalt?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142111173-blandetemp-70-grader-p%C3%A5-mme/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er 70grader som er anbefalt, men nan er vel utenfor den anbefalingen etter hva jeg har skjønt. Og den kan fint blandes på 40grader uten at barnet tar skade av det. Er jo det som står på pakka, jeg velger å tro at 40grader er greit, iogmed at de har strenge regler på det, og hadde vel ikke hatt lov til å selge den om det er farlig å lage den på 40grader.

Hei, limer inne et svar jeg gav på tilsvarende spm i annen tråd:

 

"Jeg har kontaktet mattilsynet ang dette. De mener at det er trygt å blande ved den temperaturen som står annvist på pakken så lenge måltidet tilberedes ferskt hver gang. De mener at det er kun dersom man tilbereder et måltid på forhånd at det er viktig å tillage ved 70 grader for å sikre seg at bakteriene drepes.

 

Dette høre jo forsåvidt logisk ut. Når man tillager et ferskt måltid så rekker jo ikke bakterien å formere seg, men dersom melken lagres så er det fare på ferde."

 

Konklusjon: følg temperaturanvisningen på pakken og finn en passende metode deretter (annbefaler en titt på trådene som starter med HOLDES OPPE, samt www.flaskeposten.org)

 

Krysser fingrene for at ammingen går supert denne gangen og at du bare trenger mme til avlastning ;-)

Jeg brukte ALLTID lage fersk melk før, hørte jo nok om at det ikke var bra å lagre den i hvertfall, så tenker lage fersk melk for hver gang denne gangen også.

 

Jeg får bare følge det som står bak på bakken da tenker jeg, da blir det rett regner jeg med.

 

Takk for svar! :o)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...