Gå til innhold

Jeg skal lage ovnsgratinert laks i morgen, men mannen har kjøpt laks med skinn. Hvordan gjør jeg det?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Å få av skinnet i rå tilstand uten å ødelegge fileten er jo ikke spesiellt enkelt (syns ikke jeg hvertfall), og jeg vil helst ikke legge laksen med skinn ned i sausen som den skal gratinere i. Hva gjør jeg?

 

 

Fortsetter under...

Skrevet

Du legger skinnet ned i bånn. Da blir det liggende igjen når folkene forsyner seg.

Skrevet

Hvis du deler fisken opp i porsjonsstykker først er det lettere å filetere fisken. Sørg for å ha en god og skarp fileteringskniv, så går det fort og greit.

Skrevet

Jeg hadde stekt den medskinn og alt men du kan jo bare fjerne skinnet når den er litt frossen.Om den ikke er fersk da:)

 

Om den er fersk tror jeg det beste er å steke den MED skinn og så ta av etterpå. Lykke til :)

Skrevet

Hmm. Har prøvd å ha laks med skinn i den sausen før (snakker om den på pose fra toro, som man tilsetter, vann og creme fresh i), og det ble ikke særlig bra, for skinnet skallet av, så noe av skjellene lå og fløt oppi sausen, og det så ikke så veldig delikat ut. Vi skal ha middagsgjester, så da vil jeg helst at det skal se litt bra ut. Hadde det bare vært oss hadde jeg ikke brydd meg så mye, og heller plukket de bort.

 

De skal jo legges rå i sausen, men kanskje jeg skulle koke dem litt først, bare for å få av skinnet?

Skrevet

Du kan skrape av alle skjellene med den skarp kniv mens den er rå, er nok best å bruke en litt stor kniv slik at du får godt tak. Skrap mot skjellene, men det skjønner du nok. Tar ikke lange tiden. Da kan dere også spise skinnet. Det er faktisk kjempegodt synes jeg i allefall:)

Annonse

Skrevet

Uansett om det er hel filet eller filet i biter så legg fileten med skinnet ned på en plastfjøl. Bruk en god skarp kniv og dra den langs fjøla mens du holder igjen fileten. Du kan gjerne sjekke underveis at du ikke skjærer bort for mye av fileten. Kniveggen skal ligge helt flatt på fjæla sånn kniveggen og fjøla ligger parallelt

Skrevet

Finner deg en film på nettet som forklarer hvordan du tar av skinnet. Om du skal gratinere i sånn torosaus, så tåler den godt mer krydder, gjerne hvitløk og persille.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...