-vivvi- Skrevet 1. juli 2010 #1 Skrevet 1. juli 2010 Altså, nå trenger jeg svar!!!!! Kan jeg eller kan jeg ikke spise spekemat,reker å jordbær!!! Ser selv at kombinasjonen ikke frister, men praktisk å vite om reker og jordbær nå på sommer'n... ...... Pluss at jeg kunne drept for spekemat med poteter og egg
Dette er lykken på jord! Skrevet 1. juli 2010 #2 Skrevet 1. juli 2010 Du kan spise både reker og jordbær. Annet skalldyr bør du være forsiktig med. Spekemat er kjøtt som ikke er varmebehandlet, så det kan du ikke spise. Men hvis du derimot steker det litt i mikroen (blir nesten som bacon) så kan du spise det. Kos deg!
cougar Skrevet 1. juli 2010 #3 Skrevet 1. juli 2010 Tror man kan spise spekemat om det har vært fryst et døgn eller to også! Jeg skal ærlig innrømme at jeg spiser salami og svartpølse innimellom jeg altså, bare passer på at det er veldig ferskt...
Gutt 08 Jente11 Skrevet 1. juli 2010 #4 Skrevet 1. juli 2010 Nei, frysing gjør ikke at det blir trygt desverre. Spekemat må kokes eller stekes for at det skal bli trygt. Men reker og jordbær skal visst være greit:)
-vivvi- Skrevet 1. juli 2010 Forfatter #5 Skrevet 1. juli 2010 Da er saken klar;) jeg lever på reker og jordbær i sommer;) takk for gode svar, jenter;) er så godt å kunne titte litt innpå her om man føler seg alene i svangerskapet :-) forrige gang var det minst 6 venninner som gikk gravid på samme tid som meg, og derfor føler jeg meg faktisk litt "alene" nå!! Skjønn det den som vil greitt å ha BIM iallefall:-)
**synne** Skrevet 1. juli 2010 #6 Skrevet 1. juli 2010 Du kan spise (det hvite i) krabbe og hummer, reke, blåskjell. Jeg er vokst opp på skalldyr, så dette har jeg sjekka opptil flere ganger!
FrkFryd75 Skrevet 2. juli 2010 #7 Skrevet 2. juli 2010 Hm... Hvorfor kan man ikke spise spekemat?? Jordbær veit jeg en ikke skal spise når en ammer... Men har aldri hørt at man ikke kan spise både det, skalldyr og spekemat mens en går gravid??
Galskapens overhode Skrevet 3. juli 2010 #8 Skrevet 3. juli 2010 vel.. når jeg snakket med legen min sist mente han at alt var med måte.. så jeg nyter en skive i ny og ne med spekemat på.. Myten om jordbær stemmer ikke lenger, dette fikk jeg vite for 2,5 år siden. Alle må prøve seg fram selv for å se om ungen reagerer på det.. Samme med f.eks løk.. Det er ikke alle unger som reagerer på det heller. Sønnen min tålte at mor spiste jordbær i hvertfall, men ikke løk.
Fru Pinne Skrevet 14. juli 2010 #9 Skrevet 14. juli 2010 Grunnen til at man ikke bør spise spekemat er at det er ikke varmebehandlet (er vel forsåvidt rått kjøtt) og da kan det finnes lumske bakterier i det som kan være skadelig for barnet. Samme gjelder fårepølse og salami, det er bare kaldrøykt. Synes det er utrolig kjipt for jeg har så syyyykt lyst på salami Men men, ikke sååå lenge igjen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå