Hellobaby Skrevet 29. juni 2010 #1 Del Skrevet 29. juni 2010 må man bruke råvarer, eller kan man bare koke opp frosne grønnsaker på pose/wok-grønnsaker ol, og mose det..? Og koker eller steker man kjøtt (jeg steker alltid kjøttet til oss andre), og i såfall, hvis man steker det - skal man ha null krydder på da? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Frøken Lykkelig med ♂* Skrevet 29. juni 2010 #2 Del Skrevet 29. juni 2010 vet ikke med frosne, men vil tro det er like bra? Skal ikke ha krydder på noe til de små, det skal være most og smaksløst:p tror jeg? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142036545 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mikkemafian Skrevet 29. juni 2010 #3 Del Skrevet 29. juni 2010 Man skal koke kjøttet til de små.. Det er ikke noe problem å bruke frosne grønnsaksblandinger;) De første mnd med fast føde, er smaken av grønnsakene nok for barnet. Det er ingenting i veien for å bruke litt kydder i maten, når barnet blir litt større. I mat for spedbarn fa sosial og helsedirektoratet er det brukt oregano f. eks i oppskrifter fra 9 mnd alder. Maten skal ikke saltes! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142036589 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellobaby Skrevet 29. juni 2010 Forfatter #4 Del Skrevet 29. juni 2010 Ja, de har så mange smaksløker.. Men d var litt smak i den wok'en jeg akkurat moste x antall porsjoner av. Jeg satser på at det går bra...? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142036591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FruSkurk&BandittBarna Skrevet 29. juni 2010 #5 Del Skrevet 29. juni 2010 Frosne grønnsaker er næringsrike og gode, bare å bruke det. Det beste er å unngå steking av mat til de minste (skadelige stoffer som dannes ved steking). Damp, kok eller bak i ovn. Det er salt man skal unngå. Helt i orden å bruke krydder etterhverti maten. Oregano, basilikum, dill, litt pepper, løk, hvitløk, paprika osv Hvilke krydder bruker familien til vanlig? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142036958 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellobaby Skrevet 29. juni 2010 Forfatter #6 Del Skrevet 29. juni 2010 Takk for svar :-) Moste wokblanding til henne i dag - skulle sett de grimasene! Likte ikke! hehe.. Hun elsker maten på glass (hun er 7 mnd), og siden vi har vært på ferie i 7 uker nå, så har hun blitt vant med det. Mammas hjemmelagede falt visst ikke så i smak, men får jo bare gi små smaksprøver, så går d seg vel til. Storebroren ble bortskjemt med bare glass, og han er en kresen gutt den i dag i dag. Så nå er det ingen kjære mor - hun skal venne seg til vanlige middagssmaker fra nå av. Så håper jeg at hun blir en matglad jente når hun blir eldre også :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142037149 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Huldretussa ' en av hver sort' Skrevet 29. juni 2010 #7 Del Skrevet 29. juni 2010 Frosne grønnsaker er OK, men bør ikke fryses igjen (om du vil lage flere porsjoner samtidig) Og du kan gjerne bruke krydder, men barn under 1år skal ikke ha salt. Litt pepper, oregano ol fungerer bra. Jeg pleier å se på glassene hvilke ingredienser som brukes på de ulike alderstrinnene, og så bruker jeg det samme Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142037622 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrøkenFrydfull Skrevet 29. juni 2010 #8 Del Skrevet 29. juni 2010 Hei Jeg koker kylling (litt ekkelt, men lillegull på 8 mnd digger det) og tilsetter med litt krydder som f.eks oregano,hvitløk etc. Blander med mais, søtpotet, gulrøtter etc. Supert å lage en litt stor porsjon slik at du kan fryse ned. Tips: dersom du lager noe med potet/søtpotet (stivelse) bør du tilsette endel kokt vann (evt. med MME) når du tiner det igjen ) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142038344 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kirsty*2barnsmamma Skrevet 29. juni 2010 #9 Del Skrevet 29. juni 2010 Jeg koker kjøttet/fisken når jeg kjøper det, og fryser i porsjoner, som jeg tar opp hver gabng jeg skal lage. Tar opp for to dager om gangen siden babymaten kan stå i kjøleskap i to dager. koker så opp grønnsakene, moser sammen med kjøttet/fisken med stavmikser, og lar det stå i kjøleskapet. Så lager babymat annenhver dag Jeg bruker urter og hvitløk og sånn. Begynte så forsiktig med vårløk, avansert5e deretter til hvitløk. Skal begynne med vanlig løk også snart. Bruker urter som oregano, dill, persille, timian og basilikum (ikke på en gang da hehe). Bruker også kardemomme i en kyllingrett med ananas som snuppa elsker. Har brukt kanel sammen med frukt. Bruker ofte frossen brokkoli, er så kjekt å ha en pose i frysen. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142038999 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Frøken Lykkelig med ♂* Skrevet 29. juni 2010 #10 Del Skrevet 29. juni 2010 Jeg tenkte å begynne å lage egen mat selv. Kom nemlig over denne artikkelen: http://www.klikk.no/foreldre/foreldreogbarn/article589404.ece Så det beste er vel å koke og styre selv:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142039045 Del på andre sider Flere delingsvalg…
V.A.B Skrevet 30. juni 2010 #11 Del Skrevet 30. juni 2010 Jeg pleier å koke opp en diger gryte med oppkutta poteter, gulrøtter, blomkål og brokkoli som base, og så deler jeg porsjonen i to og tilsetter f.eks kokt torsk i den ene og kjøtt i den andre. Lager så hjemmelaget saus som jeg har oppi kjøttporsjonen, så har jeg bare en klatt smør oppi med fisken når jeg tiner og varmer det. Fryser ned alt i porsjoner for et par uker i slengen, veldig praktisk og ikke minst mye billigere enn glass Av krydder bruker jeg pepper, hvitløk, basilikum, oregano, sitronpepper, kyllingkrydder osv. Er litt forsiktig med ferdig blandet krydder da det ofte er en del salt i dem. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142039869 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Frøken Lykkelig med ♂* Skrevet 30. juni 2010 #12 Del Skrevet 30. juni 2010 høres veldig fornuftig ut number1 Gleder meg til å kunne lage litt hjemmelaget mat til mini:) han er bare 3mnd enda... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142042367 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ellen-propellen Skrevet 30. juni 2010 #13 Del Skrevet 30. juni 2010 Til eldstemann moste jeg bare dagens middag. Vi spiser middag hver dag så jeg frøys aldri ned noe. Og skulle vi voksne ha pizza ol så tok jeg ett middagsglass. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142043327 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hellobaby Skrevet 30. juni 2010 Forfatter #14 Del Skrevet 30. juni 2010 Takk for mange gode svar :-) Inspirerende! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142036530-dette-med-%C3%A5-lage-babymat-selv/#findComment-142043690 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå