Gå til innhold

Går det an å bake krydderkake uten kefir???


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

Har aldri brukt kefir i krydderkake...

Skrevet

så bra! er det noen som har en god oppskrift da tro??

Skrevet

Gå inn på www.google.no Skriv "krydderkake" og "oppskrift" i søkefeltet, velg den utenkefir.

 

Ha en fin søndagskveld, jeg har bakt "mor monsen":)

Skrevet

begynte å søke jeg altså, før jeg skrev her.. men alle jeg fant var med kefir.. men etter grundigere søk, fant jeg nå uten:) Da blir det krydderkake med på setertur i morgen:O)

Ha en fin søndagskveld du og:)

Skrevet

Hvor fant du den oppskriften da?

Har du en link?

Annonse

Skrevet

Her er krydderkakeoppskriften noen etterlyste på Indianerplassen:

 

 

Krydderkake

 

200 g mykt smør

6 dl sukker

6 egg

8 dl hvetemel

4 ts bakepulver

2 ts kanel

2 ts ingefær

2 ts malt nellik

4 dl helmelk

2 dl tyttebærsyltetøy

 

Pisk mykt smør/margarin og sukker lyst og luftig med en elektrisk miksmaster. Tilsett eggene og rør kraftig i røren til den er jevn og fin. Sikt i mel blandet med bakepulver, og ha i samtlige kryddere, melk og tyttebærsyltetøy. Visp i enda noen minutter. Smør og strø (eller dekk med bakepapir) en langpanne (ca. 30x25 cm), hell i røren og stek på 150oC i ca. 1 time. La kaken avkjøles på rist i formen.

 

 

Kaken blir god og saftig, og egentlig god som den er. Men hvis noen ønsker litt ekstra ”stæsj”, anbefales det en topping som denne:

 

 

Smørkrem med sjokoladesmak:

 

100 g myk margarin

300 g siktet melis

2 ts vaniljesukker

3 ss melk

4 ss siktet kakaopulver

 

Visp sammen alle ingrediensene til en smidig røre med miksmaster. Smørkremen kan oppbevares i kjøleskap i en ukes tid, i en boks med tettsittende lokk. Bare husk å røre i den rett før den skal brukes!

 

 

Etter smørkremen er smurt oppå kaken, strø over litt sjokoladestrø. Avslutt med å sikte litt melis gjennom en liten sil.

 

Lykke til! Hilsen Siv

 

Skrevet

hehe.. Siv er ikke meg da.. men det var denne jeg fant:O)

 

Hilsen HI!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...