godigo Skrevet 23. juni 2010 #1 Skrevet 23. juni 2010 har tenkt å lage rømmegrøt fra grunnen i dag,men har aldri gjort d før. lurer på om det er veldi vanskelig? om hvor lang tid d tar? fant ei oppskrift,sånn som jeg skjønte d der skulle man koke den i 5 min,men syntesd hørtes lite ut? noen som vil hjelpe meg litt?
godigo Skrevet 23. juni 2010 Forfatter #2 Skrevet 23. juni 2010 vi er foresten 4 voksne og et barn,omnoen kan fortelle hvor mye jeg burde lage da?
Gjest Skrevet 23. juni 2010 #3 Skrevet 23. juni 2010 Det er jo ukas joker ;o) Tji tji, 10 kr for ei ferdig pakke! Enkelt og greit! ;o)
Ophelia & Jr. Skrevet 23. juni 2010 #4 Skrevet 23. juni 2010 Denne blir god: http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=8527 Den tar litt tid, for du skal koke opp mellom hver gang du sper, og du skal ikke spe for mye om gangen + koke 5 minutter etter at du er ferdig med å spe. Men sluttresultatet blir veldig bra!
Snilla med 3 skatter :-) Skrevet 23. juni 2010 #5 Skrevet 23. juni 2010 Du kan også lage en enkel rømmegrøt, Lag helt vanlig smørgrøt, kok den opp ganske så tykk, tilsett rømme, etter smak server med sukker, kanel, smør, rosiner og rød saft, ( Det var slik juksegrøt vi pleide å lage på et hotellkjøkken jeg jobbet på )
godigo Skrevet 23. juni 2010 Forfatter #6 Skrevet 23. juni 2010 hvordan lager man smørgrøt?;)hehe. smaker dette rømmegrøt når d blir tilsatt rømme?
godigo Skrevet 23. juni 2010 Forfatter #7 Skrevet 23. juni 2010 og hvor stor porsjon må jeg lage? hvis du kan gi meg oppskrift med rømme blir jeg veldi glad:) vi e 5 personer:)
Snilla med 3 skatter :-) Skrevet 23. juni 2010 #8 Skrevet 23. juni 2010 Samme fremgangsmåte som å lage hvit saus, men grøten skal være tykk :-) Her kommer oppskriften. ( Jeg bruker ikke mål, kun øyemål så er usikker på hvor mye du trenger) smør smeltes i en kjele, tilsett hvetemel, rør i sammen, ha i melk etter hvert, kok opp mellom hver gang du har speddi melk, når grøten er tykk har du i seterrømme, kan godt bruke 1 helt beger. Rør inn rømmen, gi grøten et kort oppkok
godigo Skrevet 23. juni 2010 Forfatter #9 Skrevet 23. juni 2010 tusen takk:) da prøver vi denne varianten i dag:)
Snilla med 3 skatter :-) Skrevet 23. juni 2010 #10 Skrevet 23. juni 2010 Bare koslig, kos dere masse, jeg synes den er lett og god å lage, :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå