Anonym bruker Skrevet 18. juni 2010 #1 Del Skrevet 18. juni 2010 Har det egentlig noe å si?? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141996743-hvor-viktig-er-det-%C3%A5-bruke-gj%C3%A6r-for-s%C3%B8t-bakst-t%C3%B8rrgj%C3%A6r-til-boller-har-bare-den-vanlige/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. juni 2010 #2 Del Skrevet 18. juni 2010 Det går helt fint. Er ikke sååå lenge siden det bare var en type gjær, og vi klarte helt fint å bake boller da også. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141996743-hvor-viktig-er-det-%C3%A5-bruke-gj%C3%A6r-for-s%C3%B8t-bakst-t%C3%B8rrgj%C3%A6r-til-boller-har-bare-den-vanlige/#findComment-141996753 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. juni 2010 #3 Del Skrevet 18. juni 2010 Berre et par år sia den "søte" gjæren kom på markedet. Så du klarar deg heilt fint med den du har Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141996743-hvor-viktig-er-det-%C3%A5-bruke-gj%C3%A6r-for-s%C3%B8t-bakst-t%C3%B8rrgj%C3%A6r-til-boller-har-bare-den-vanlige/#findComment-141996756 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. juni 2010 #4 Del Skrevet 18. juni 2010 Hvis du har fersk "ferskgjær" er jo det det aller beste. Tørrgjær er som annet tørrfor, en dårligere erstatning enn ferskvare! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141996743-hvor-viktig-er-det-%C3%A5-bruke-gj%C3%A6r-for-s%C3%B8t-bakst-t%C3%B8rrgj%C3%A6r-til-boller-har-bare-den-vanlige/#findComment-141996759 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. juni 2010 #5 Del Skrevet 18. juni 2010 Var det jeg også tenkte, at vi hadde jo bare én type før. Skulle helst hatt fersk, ja, men i nøden osv.... :-) Takke for svar, alle sammen. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141996743-hvor-viktig-er-det-%C3%A5-bruke-gj%C3%A6r-for-s%C3%B8t-bakst-t%C3%B8rrgj%C3%A6r-til-boller-har-bare-den-vanlige/#findComment-141996786 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. juni 2010 #6 Del Skrevet 18. juni 2010 Helt uenig. Tørrgjær er mye bedre enn fersk gjær. Har enda til gode å smake gjærbakst hvor det er brukt fersk gjær hvor det ikke er en bismak av gjær. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141996743-hvor-viktig-er-det-%C3%A5-bruke-gj%C3%A6r-for-s%C3%B8t-bakst-t%C3%B8rrgj%C3%A6r-til-boller-har-bare-den-vanlige/#findComment-141996906 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. juni 2010 #7 Del Skrevet 18. juni 2010 Det går veldig bra. Rød gjær eller gjør til søte deiger reagerer bedre på sukker og gjør derfor søtbaksten bedre. Anonym 16.31 det smaker gjær om du bruker for mye gjær både med tørrgjær men spesielt med ferskgjær. Bruk mindre gjær og la det heve lengre men ikke for lenge om du bruker lunket væske. Hever du en deig over natten er det nok med 1 gram gjær men vi bruker ofte 50 gram og dobler etter om deigen er større. Dette er MYE gjær og setter da automatisk smak. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141996743-hvor-viktig-er-det-%C3%A5-bruke-gj%C3%A6r-for-s%C3%B8t-bakst-t%C3%B8rrgj%C3%A6r-til-boller-har-bare-den-vanlige/#findComment-141996940 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lemonia Skrevet 18. juni 2010 #8 Del Skrevet 18. juni 2010 Det har ingenting å si. Jeg bruker mest tørrgjær, siden det er greit å ha i huset, og får alltid perfekt gjærbakst. Hvilken gjær du bruker er helt uvesentlig for resultatet, det som er viktig er at deigen eltes _godt_ slik at den blir skikkelig smidig og at baksten får heve nok. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141996743-hvor-viktig-er-det-%C3%A5-bruke-gj%C3%A6r-for-s%C3%B8t-bakst-t%C3%B8rrgj%C3%A6r-til-boller-har-bare-den-vanlige/#findComment-141996975 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå