Gå til innhold

Hvor viktig er det å bruke gjær for søt bakst (tørrgjær) til boller? Har bare den "vanlige"...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Helt uenig. Tørrgjær er mye bedre enn fersk gjær. Har enda til gode å smake gjærbakst hvor det er brukt fersk gjær hvor det ikke er en bismak av gjær.

Annonse

Det går veldig bra. Rød gjær eller gjør til søte deiger reagerer bedre på sukker og gjør derfor søtbaksten bedre.

 

Anonym 16.31 det smaker gjær om du bruker for mye gjær både med tørrgjær men spesielt med ferskgjær. Bruk mindre gjær og la det heve lengre men ikke for lenge om du bruker lunket væske. Hever du en deig over natten er det nok med 1 gram gjær men vi bruker ofte 50 gram og dobler etter om deigen er større. Dette er MYE gjær og setter da automatisk smak.

Det har ingenting å si. Jeg bruker mest tørrgjær, siden det er greit å ha i huset, og får alltid perfekt gjærbakst. Hvilken gjær du bruker er helt uvesentlig for resultatet, det som er viktig er at deigen eltes _godt_ slik at den blir skikkelig smidig og at baksten får heve nok.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...