Puppemamma Skrevet 3. juni 2010 #1 Skrevet 3. juni 2010 Kan man spise det?? Den er jo pasteurisert.. ?! Var ei venninne som sa jeg ikke burde spise det.. ?!?!
Breathless Mahony Skrevet 3. juni 2010 #2 Skrevet 3. juni 2010 Tror du skal være forsiktig med mykost uansett. http://matportalen.no/artikler/2010/5/1272962411.99
pusseluskan Skrevet 3. juni 2010 #3 Skrevet 3. juni 2010 Jeg ville ha styrt unna...Pasteuriserte oster kan også inneholde Listeria. Jeg har også lyst på Camembert og Brie....Må nok vente til den lille er født i oktober...
Puppemamma Skrevet 3. juni 2010 Forfatter #4 Skrevet 3. juni 2010 hmm.. det står jo at man skal styre unna myke oster som er upasteriserte, men pasteuriserte står det ingenting om. kanskje best å styre unna for sikkerhetsskyld...
magica78 Skrevet 3. juni 2010 #5 Skrevet 3. juni 2010 det er upastruiserte oster man skal styre unna,mange brie og camenbert fra utlandet er ikke pastruisert er derfor de skriver det.Tror det meste som er produsert i norge er pastruisert. Jeg spiser det så lenge det er pastruisert.
mandalay Skrevet 3. juni 2010 #6 Skrevet 3. juni 2010 Gravide skal ikke spise brie og camenbert! Info hentet fra matportalen.no: Melk og meieriprodukter Generelt: Unngå upasteuriserte meieriprodukter (pasteurisering betyr at produktet er varmebehandlet). Flere oster kan være laget av upasteurisert melk (rå melk). Osteprodusentene i Norge og EU er påbudt å merke disse ostene spesielt. Unngå også myke oster laget av pasteurisert melk, som brie, camembert og blåmuggoster (bakterier). Faste oster av upasteurisert melk, som grana padano og parmesan, regnes som trygge.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå