olebrum78 Skrevet 26. mai 2010 #1 Skrevet 26. mai 2010 Eller en av gjestene skal ikke ha det! mammaen sier det går greit, men får utslett og vondt i magen.. bør jeg da lage noe glutenfritt kake/mat og hva med gotteri??? Finnes gluten i det og?
erteposen + 4 Skrevet 26. mai 2010 #2 Skrevet 26. mai 2010 Jeg har en med melkeallergi og vi tar med det samme til gutten som de andre barna skal få, men veldig mange har alt tatt mye hensyn. De leser på pakken og tar noe som passer. En mor i klassen fant pølser uten melk og hun lagde melkefri pølsebrød. En annen lagde pizza uten ost på ene delen osv. Men som sagt, vi er vant med å ta med mat til barnet:)
hippopotamus! Skrevet 26. mai 2010 #3 Skrevet 26. mai 2010 Se på detsoteliv.no, du finner mange kaker der uten gluten og melk.
Mandalas Skrevet 26. mai 2010 #4 Skrevet 26. mai 2010 http://www.specialkost.se/Kakorochbullar.htm kladdkakan her er utrolig god! Her er alt uten gluten og kan gjøres uten melk. Men Lailas mel finnes kanskje ikke i Norge...
dolly29 Skrevet 26. mai 2010 #5 Skrevet 26. mai 2010 I smågodt kan det være noe mel, samt lakris. På sjokoladene (melkesjokolade) står det at det kan inneholde spor av melk. Men tror ikke det er så farlig. Seigemenn er trygt. synes at du bør ta hensyn til barnet, og bake en kake med glutenfritt mel. Ikke vanskelig, og like enkelt synes jeg. Hva med muffins? Kan bytte ut melk m vann? Kan også anbefale utenmelk.com
trollmor & trollungene Skrevet 26. mai 2010 #6 Skrevet 26. mai 2010 Eldstemann på 3 skal ikke ha gluten og melk. Finsbråthen har en type pølser som heter Mer og er gluten og melkefrie. Ultra har pølsebrød uten melk og gluten, frosne. Toro har noen ferdig poser som er gluten og melkefrie, feks sjokolade muffins. Blandes med feks melkefritt smør/olje og vann. I godteri er det mye melk eller gluten. Finnes melkefri sjokolade på Ultra. Mange som reagerer på spor gså, spør foreldrene til barnet. De blir sikkert glad for å bli spurt og har nok mange gode tips. Jeg pleier som regel å ha med alt selv i bursdager ettersom mange synes det er så vanskelig å forholde seg til event sender med en kake. Gele er trygt, vaniljesaus på pose kan brukes hvis du bruker ris/soya/havre melk. Ultra har også små kartonger med vaniljesaus lagd av havre. (Men ikke alle med glutenallergi som kan spise havre, søønen min kan ikke.)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå