Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #1 Skrevet 20. mai 2010 Hver gang jeg lager risengrøt blir den svidd i bunnen og hele grøten smaker brent. SKjønner ikke hva jeg gjør feil. Har ikke på så sterk varme og rører hele tidne (
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #2 Skrevet 20. mai 2010 Da er det kasserollen som ikker er bra nok (for tynn bunn?) Skal ikke være nødvendig å røre hele tida.
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #3 Skrevet 20. mai 2010 et godt råd til deg som jeg bruker å gjøre, legg 4 kronestykker under gryta. etter jeg begynte med det svidde jeg aldri grøten
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #4 Skrevet 20. mai 2010 Gryten er nok bare en billig en fra Ikea, har egentlig ikek tenkt over at det skulle ha noe å si.. Jeg har induksjonsovn
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #5 Skrevet 20. mai 2010 Å jo, kasserollen har alt å si! Gå i en Jerniabutikk og kjøp en skikkelig en.
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #6 Skrevet 20. mai 2010 Er nok kasserollen ja. Jeg har en som brukes kun til grøt og jeg verken brenner den eller rører i den hele tiden. Ikke bruk de helt tynne, men en sånn litt tjukkere. Husker ikke nå hva de kalles
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #7 Skrevet 20. mai 2010 Ja, da skal jeg kjøpe ny. Herlighet, at jeg ikke har tenkt på at det kan være gryten sin feil.. Har hele tiden levd i den troen på at jeg virkelig ikke kan lage grøt.. Takk for tips
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #8 Skrevet 20. mai 2010 må bruke gryte med teflonbelegg eller lignende
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #9 Skrevet 20. mai 2010 Tja, har da greid meg uten teflonbelegg i alle år, og gjør det fortsatt. Viktig at bunnen er tykk!
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #10 Skrevet 20. mai 2010 Som sagt over her- bruk kasserolle med tykk bunn. Jeg rører hele tiden mens grøten koker opp. Når grøten har begynt å koke er det viktig å skru varmen nok ned. Hender jeg blir fristet til å skru mer opp og da er det fort gjort at den svir seg. Setter den på laveste temp og lar den småputre. Skulle grøten svi seg er trikset å IKKE røre i grøten mer(slik at du unngår å skrape opp det svidde) og helle over i ny kjele. Da slipper du brent smak.
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #11 Skrevet 20. mai 2010 Jeg har aldrig hatt noen spesiell kjele til grøt og aldri svidd den heller...er vel mer å bruke lav varme og røre i den ganske ofte..
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #12 Skrevet 20. mai 2010 ÅÅÅÅÅ, samme her. Men da lærte jeg noe nytt i dag også. Gjett om jeg skal ha grøt til middagen i dag!! Kan jeg bruke jerngryte? hehe...
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2010 #13 Skrevet 20. mai 2010 Hehe mange bra tips her Håper jeg slipper brent grøt neste gang.. HI
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå