Cupcake! Skrevet 9. mai 2010 #1 Skrevet 9. mai 2010 Har bestemt oss for å ha det i dåpen. Hadde forestilt meg at det er ganske enkelt men leste en annen tråd her hvor det kom frem bl.annet at koldtbord var vanskelig og ofte bare en eller to retter som ble gode, i tillegg til at det tok dagevis å ordne i stand. Så da lurer jeg virkelig på hva har deres koldtbord inneholdt eller hva dere har fått servert hos andre som hadde koldtbord. Har ikke tenkt å servere noen varme retter. Help please
EleResa Skrevet 9. mai 2010 #3 Skrevet 9. mai 2010 Dette ser jeg for meg kan være deler av et koldtbord: * Kyllinglår (varme) * Karbonader (varme) * Dampet fisk (Hel fisk) * Annen sjømat som ferske reker og kreps * Roastbeef * Røkt fisk * Gravet fisk * Diverse salater (potetsalat, frisk grønn salat osv.) * Diverse dressinger som går til de ulike typene kjøtt og fisk * Kabaret * Grovt og fint brød eller rundstykker
Anonym bruker Skrevet 9. mai 2010 #5 Skrevet 9. mai 2010 Dette hadde vi: Hjemmelaga karbonader (stekt av pappa på forhånd. Varmes i ovn) Kyllinglår (ferdig grillet, kjøpt på Rema. Varmes i ovn) Pastasalat Potetsalat Vanlig salat Masse deilig kjøttpålegg, f.eks roastbeef, div spekemat. Eggerøre og laks Masse deilig brød Også hadde vi en kjele med pølse og brød til barna. Tror det var det. Var i alle fall ikke den største jobben. Lurt å delegere litt matlaging og kakebaking til familie på forhånd, da går det veldig bra. Billig ble det jo også. Og alle var både mette og fornøyde ;-)
Anonym bruker Skrevet 9. mai 2010 #8 Skrevet 9. mai 2010 Mamma driver å leverer koldtbord, og det tar IKKE mange dager å lage. Det her inneholder mammas koldtbord: Hjemmelaga potetsalat Waldorfsalat grønnsalat kylling el reker karbonader roastbiff skinke(pæreskinke) ovnsbakt ørret eggerøre røktlaks smør majones aioli diverse grønnsaker forskjellige brødsorter grovtbrød/loff Det meste lager ho dagen før, eggerøre lages samme dag
EleResa Skrevet 9. mai 2010 #9 Skrevet 9. mai 2010 Spekemat ja Og kanskje skinkestek skåret i tynne skiver
Anonym bruker Skrevet 9. mai 2010 #10 Skrevet 9. mai 2010 vi hadde: karbonader kyllinglår eggerøre røkelaks spekemat grove og lyse skiver salat reker smør roastbeef skinkestek dressing potetsalat kommer ikke på noe mer nå, min farmor og min far hjalp til å lage til koldtbord, de begge jobber/har jobbet med mat. syntes ikke det var så veldig vanskelig å lage til
Anonym bruker Skrevet 9. mai 2010 #11 Skrevet 9. mai 2010 Kald grillet kylling - blir som regel tørr når den serveres kald Eggerøre - må være nylaget for å være god Røkelaks/ørret - OK for dem som liker det Lefsebiter med div godt fyll - smaker godt, men ikke mulig å li mett av Spekeskinke m melon - godt om enn ikke særlig spennende Loff- tørr og kjedelig om den ikke er bakt samme dag (problem på søndag) Godt tips: bak gode rundstykker og server nyrørt jordbærsyltetøy. Det spiser nesten alle, også kresne barn.
Anonym bruker Skrevet 9. mai 2010 #12 Skrevet 9. mai 2010 For meg inneholder et godt koldtbord: Svinestek m/svisker Roastbeef m/rødløk Reker m/majones Bayonneskinke m/ tomat og agurk Røkt laks m/eggerøre Spekemat(fenalår, spekeskinke, mørpølse, evt fårepølse) Kabaret Kalkunfilet i skiver Tilbehør som: Potetsalat(vanlig kremet og fransk) Waldorfsalat Blandet salat Remulade Rømme Loff Jeg syns det er godt med noe varmt, f eks kylling og karbonader. Dette er enkelt å varme opp i stekeovnen.
Anonym bruker Skrevet 9. mai 2010 #13 Skrevet 9. mai 2010 Et koldtbord som du lager selv på en formiddag: fisk: røykelaks, reker eggerøre kjøtt: spekemat o.a. som dere liker salater: waldorff, rekesalat, grønn salat, dressing, majones, rømme. et par sorter brød. Der har du noe for de fleste, og det er ikke noe vanskelig. Det eneste du trenger lage selv er salatene, alt annet kommer rett fra en pakke.
Gjest Skrevet 9. mai 2010 #14 Skrevet 9. mai 2010 I vår dåp hadde vi koldtbord hvor jeg lagde alt selv. Vår dåp var i Januar, så det første jeg ville tenkt på er hva er det sesong for nå?? Iallefall så kjøpte jeg inn kjempebillig kalkun, ørret, spekemat, skinkestek mm på div salg i tiden før dåpen. Alt i alt kostet mat + pynt + duker + lys +++ 2000 kr (rundet opp) Lokalet 850 kr. Vi serverte: Alt servert kaldt Pastasalat Potetsalat Grønn salat Kalkun Waldorfsalat Helstekt ørret i ovn Spekemat Eggerøre Aspic Skinke Hjemmelaget roastbeef Skinkestek karbonader majones remulade brød/loff + annet tilbehør som sitron, tomat, agurk, smør etc Serverte alle rettene på store brett med aluminiumsfolie oppå. Og pyntet med tilbehør som passer til retten... Er jo 2 år siden nå, så mulig jeg glemte noe
Anonym bruker Skrevet 9. mai 2010 #15 Skrevet 9. mai 2010 3 typer spekekjøtt Roastbiff Bayonneskinke Honningglasert skinke Stekte karbonader (varme) Kyllingspidd (varme) Varmrøkt laks Røkelaks Reker Eggerøre Waldorfsalat Italiensk salat Rømmegrøt (varm) Grønn salat Rissalat Pastasalat Rømmedressing Remulade Majones Soltørkede tomater Oliven Fetaost Blåmuggost 3 typer gule oster Druer Stekt løk (varm) Loff 2 sorter brød Rundstykker Flatbrød
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå