Gå til innhold

Ok, koldtbord i barnedåp! Tips, råd og erfaringer takk :)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har bestemt oss for å ha det i dåpen. Hadde forestilt meg at det er ganske enkelt men leste en annen tråd her hvor det kom frem bl.annet at koldtbord var vanskelig og ofte bare en eller to retter som ble gode, i tillegg til at det tok dagevis å ordne i stand.

 

Så da lurer jeg virkelig på hva har deres koldtbord inneholdt eller hva dere har fått servert hos andre som hadde koldtbord.

Har ikke tenkt å servere noen varme retter.

 

Help please :)

Skrevet

Hva inneholder ett godt koldtbord?

Skrevet

Dette ser jeg for meg kan være deler av et koldtbord:

* Kyllinglår (varme)

* Karbonader (varme)

* Dampet fisk (Hel fisk)

* Annen sjømat som ferske reker og kreps

* Roastbeef

* Røkt fisk

* Gravet fisk

* Diverse salater (potetsalat, frisk grønn salat osv.)

* Diverse dressinger som går til de ulike typene kjøtt og fisk

* Kabaret

* Grovt og fint brød eller rundstykker

Skrevet

* Eggerøre (glemte den)

Skrevet

Dette hadde vi:

Hjemmelaga karbonader (stekt av pappa på forhånd. Varmes i ovn)

Kyllinglår (ferdig grillet, kjøpt på Rema. Varmes i ovn)

Pastasalat

Potetsalat

Vanlig salat

Masse deilig kjøttpålegg, f.eks roastbeef, div spekemat.

Eggerøre og laks

Masse deilig brød

 

Også hadde vi en kjele med pølse og brød til barna.

 

Tror det var det. Var i alle fall ikke den største jobben. Lurt å delegere litt matlaging og kakebaking til familie på forhånd, da går det veldig bra. Billig ble det jo også. Og alle var både mette og fornøyde ;-)

Skrevet

* Waldorfsalat (hersens dårlige hukommelse) :)

Skrevet

og spekemat kanskje:)

Skrevet

Mamma driver å leverer koldtbord, og det tar IKKE mange dager å lage.

 

Det her inneholder mammas koldtbord:

Hjemmelaga potetsalat

Waldorfsalat

grønnsalat

kylling el reker

karbonader

roastbiff

skinke(pæreskinke)

ovnsbakt ørret

eggerøre

røktlaks

smør

majones

aioli

diverse grønnsaker

 

forskjellige brødsorter

grovtbrød/loff

 

Det meste lager ho dagen før, eggerøre lages samme dag

 

Skrevet

Spekemat ja :)

Og kanskje skinkestek skåret i tynne skiver

 

Skrevet

vi hadde:

karbonader

kyllinglår

eggerøre

røkelaks

spekemat

grove og lyse skiver

salat

reker

smør

roastbeef

skinkestek

dressing

potetsalat

 

kommer ikke på noe mer nå, min farmor og min far hjalp til å lage til koldtbord, de begge jobber/har jobbet med mat. syntes ikke det var så veldig vanskelig å lage til

Skrevet

Kald grillet kylling - blir som regel tørr når den serveres kald

Eggerøre - må være nylaget for å være god

Røkelaks/ørret - OK for dem som liker det

Lefsebiter med div godt fyll - smaker godt, men ikke mulig å li mett av

Spekeskinke m melon - godt om enn ikke særlig spennende

Loff- tørr og kjedelig om den ikke er bakt samme dag (problem på søndag)

 

Godt tips: bak gode rundstykker og server nyrørt jordbærsyltetøy. Det spiser nesten alle, også kresne barn.

Skrevet

For meg inneholder et godt koldtbord:

Svinestek m/svisker

Roastbeef m/rødløk

Reker m/majones

Bayonneskinke m/ tomat og agurk

Røkt laks m/eggerøre

Spekemat(fenalår, spekeskinke, mørpølse, evt fårepølse)

Kabaret

Kalkunfilet i skiver

 

Tilbehør som:

Potetsalat(vanlig kremet og fransk)

Waldorfsalat

Blandet salat

Remulade

Rømme

Loff

 

Jeg syns det er godt med noe varmt, f eks kylling og karbonader. Dette er enkelt å varme opp i stekeovnen.

 

 

 

Skrevet

Et koldtbord som du lager selv på en formiddag:

 

fisk: røykelaks, reker

eggerøre

kjøtt: spekemat o.a. som dere liker

salater: waldorff, rekesalat,

grønn salat,

dressing, majones, rømme.

et par sorter brød.

 

Der har du noe for de fleste, og det er ikke noe vanskelig. Det eneste du trenger lage selv er salatene, alt annet kommer rett fra en pakke.

Skrevet

I vår dåp hadde vi koldtbord hvor jeg lagde alt selv.

Vår dåp var i Januar, så det første jeg ville tenkt på er hva er det sesong for nå??

 

Iallefall så kjøpte jeg inn kjempebillig kalkun, ørret, spekemat, skinkestek mm på div salg i tiden før dåpen.

Alt i alt kostet mat + pynt + duker + lys +++ 2000 kr (rundet opp)

Lokalet 850 kr.

 

Vi serverte:

Alt servert kaldt

Pastasalat

Potetsalat

Grønn salat

Kalkun

Waldorfsalat

Helstekt ørret i ovn

Spekemat

Eggerøre

Aspic

Skinke

Hjemmelaget roastbeef

Skinkestek

karbonader

majones

remulade

brød/loff

+ annet tilbehør som sitron, tomat, agurk, smør etc

 

Serverte alle rettene på store brett med aluminiumsfolie oppå. Og pyntet med tilbehør som passer til retten...

 

Er jo 2 år siden nå, så mulig jeg glemte noe

 

 

 

Skrevet

3 typer spekekjøtt

Roastbiff

Bayonneskinke

Honningglasert skinke

Stekte karbonader (varme)

Kyllingspidd (varme)

Varmrøkt laks

Røkelaks

Reker

Eggerøre

Waldorfsalat

Italiensk salat

Rømmegrøt (varm)

Grønn salat

Rissalat

Pastasalat

Rømmedressing

Remulade

Majones

Soltørkede tomater

Oliven

Fetaost

Blåmuggost

3 typer gule oster

Druer

Stekt løk (varm)

Loff

2 sorter brød

Rundstykker

Flatbrød

 

 

 

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...