Gå til innhold

parmesan


Anbefalte innlegg

Skrevet

kan eg spise parmesan ost når en er gravid?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

De parmesanostene jeg har tittet på på butikken kan vi gravide IKKE spise.

SUKK

 

 

Skrevet

de skriver pasgrasan. Det utales parmasan :) Bare en liten opplysning, hehe. Du kan se på mattilsynet sin nettside om hva du kan eller ikke kan spise :)

Skrevet

HÅH, så kom jeg med en dunge skrivefeil med det samme. Suuuupert! 17:36

Skrevet

Hvordan skrives det, sier du??

 

Hva med "parmensan"?? Tror nok det er litt mer riktig enn "pasgrasan"?b

Skrevet

feil!! står på matportalen at permesan trygt kan spises.

Skrevet

står parmesan på matportalen,,,

Skrevet

Pasgrasan er en italiensk hardost fra Nord-Italia, laget på pasteurisert kumelk..

 

Parmesan eller parmesanost (fra italiensk Parmigiano, som betyr betyr "fra Parma") er en fast løypeost med en karakteristisk skarp smak, som egner seg til smakssetting av mat....

 

øh..

Skrevet

Du kan spise parmesan. Det står på matportalen sine sider også. På engelske og amerikanske nettsider er hver enkelt ost listet opp, som gjør det enklere. Dette er fra babycenter.co.uk:

 

 

Cheeses which are SAFE to eat in pregnancy

 

Hard cheeses:

Austrian smoked, Babybel, Caerphilly, Cheddar, Cheshire, Derby, Double Gloucester, Edam, Emmental, English goat's cheddar, feta, Gouda, Gruyere, Halloumi, Havarti, Jarlsberg, Lancashire, Manchego, Orkney, paneer, Parmesan, Pecorino (hard), Provolone, Red Leicester.

 

Soft and processed cheeses:

Boursin, cottage cheese, cream cheese, feta, goat's cheese without a white rind, mascarpone, mozzarella, Philadelphia, processed cheese (such as cheese spread), Quark, ricotta.

 

Yoghurts (all varieties), probiotic drinks, fromage frais, soured cream and crème fraîche - any variety, including natural, flavoured and biologically active - are all safe to eat.

 

Cheeses to AVOID in pregnancy

 

Mould-ripened soft cheeses:

Brie, Blue Brie, Cambozola, Camembert, Chaumes, chèvre (goats cheese with a white rind), Pont L'Eveque, Taleggio, Vacherin-Fribourgeois

 

Blue-veined cheeses:

Bergader, Bleu d'Auvergne, Blue Wensleydale, Shropshire Blue, Danish Blue, Dolcelatte, Gorgonzola, Roncal, Roquefort, Stilton, tomme, Wensleydale (blue).

 

Soft, unpasteurised cheese, including goat and sheep's cheeses:

Chabichou, Pyramide, Torta del Cesar.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...