Gå til innhold

Er det egentlig noe særlig vitaminer i salat/ agurk?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Mener å ha hørt at prosentandelen vann ihvertfall er STOR...Så er det noen særlig god grunn til å spise salat, bortsett fra at det er lett og godt?

Fortsetter under...

Skrevet

"Agurk er en spiselig grønnsak (botanisk sett en frukt, i forbindelse med matlaging ansett som en grønnsak) som vokser på planten Cucumis sativus. Agurker er normalt grønne, omkring 30 cm lange og 4 cm i diameter. Agurkplanten, som tilhører gresskarfamilien, har gule blomster og store, håndlappede blader. Agurk er en gammel kulturplante, og ble dyrket i India for hele 3000 år siden. Agurken kom til Norge i 1660.

 

Agurk består hovedsakelig av vann (96-97%), og energiinnholdet er derfor svært lavt (14 kcal (59 kJ) pr. 100 g). Agurk inneholder små mengder C-vitamin.

 

...

 

Agurk brukes ofte i rå salater, på brødskiven, til ost eller med fyll. Agurken holder seg best ved 10-14 grader i plast, og helst ikke sammen med tomater. I følge det indiske medisinsystemet ayurveda bør agurk ideelt sett spises på tom mave, og da helst tidlig om morgenen. I følge ayurveda vil grønnsaks-frukten da ha en utrenskende effekt på kroppen."

 

Dette var frå Wikipedia.

 

"Kinakål inneholder en del A- og C-vitaminer samt noe mineraler og er en kalorifattig grønnsak."

 

Kinakål inneheld 95% vatn. Det er 15 kcal, 1,1g protein og 1,8 g karbohydrat i 100g.

 

Dette frå frukt.no

 

Det fins sikkert meir om andre salattypar, no tok eg berre den som dukka opp først :o)

Skrevet

Takk for google-innsatsen, Ranveig;) Ser ut som om det er mest vann ja, så kanskje hele salatgreia er litt oppskrytt?

Skrevet

Det kjem vel an på kva ein vil oppnå.

 

For min del så synest eg det er supert, i og med at det er lite kalorier, men fyller godt opp i magen (og tydelegvis inneheld litt vitaminer i alle fall).

 

Men ser jo at agurk ikkje akkurat er noko som småbarn kan vokse seg store og sterke på ;o)

Skrevet

Du kan bruke spinat - det er godt og veldig sunt.

Skrevet

Issalat er det ikke noe særlig verdi i.

Annonse

Skrevet

Ja, spinat er jo sunne saker, men hvordan bruker man det egentlig? Har faktisk aldri laget noe med spinat i før, og blir lett kvalm av grønnsaker generelt nå i svangerskapet (spør ikke hvorfor, skulle jo heller blitt kvalm av godis og andre søte saker, men;)

Gjest sug lut
Skrevet

Spinat kan du hive i stekepanna med smør og forvelle den til den er myk og fin, og så salte og pepre. Godt til alt, selv ungene digger det.

Eller du kan hakke & steke en løk og blande inn i den forvellede spinaten til avveksling.

De frossenposene med spinat i biter er geniale å blande i hvit saus eller potetmos, bare hiv dem oppi frosne, så blir hele greia litt sunnere.

Fersk spinat kan erstatte salat i blanda salater, bare knip av de groveste stilkene og skyll den godt.

Skrevet

ooh, frossenspinat i potetmos var jo gennialt Egon- må absolutt prøves ut=)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...