Gruffalo:-) Skrevet 23. april 2010 #1 Skrevet 23. april 2010 Vi har vært å kjøpt inn to fine biffer til imorgen kveld. Indrefile av okse. Spurte etter godt kjøtt på ultra og kokken var ute å skjærte av et par fileer til oss, ca 250 gram på hver.. Men, jeg er ikke så god på å steke biff, gjør det så skjelden.. Hva er deres beste tips til biffsteking?
Nagilimia Skrevet 23. april 2010 #2 Skrevet 23. april 2010 Steke på ene siden til saften begynner å sive ut på hele biffen, ikke bare der det er tynnest, snu og samme på andre siden. Da er den medium. Middels sterk varme så den ikke blir svidd. Mange steker biff på for sterk varme. Da kan den fort bli brent utenpå og rå inni. Den beste biffen får man egentlig når man kun lager steke skorpe på begge sider, legge den i en ildfast form. Inn i oven på 175 grader, og i 15 min. (Kommer litt an på tykkelsen på biffen). Den skal bli 60-65 grader i midten. Er den tykk nok kan man stikke inn et termometer.
Hufsla Skrevet 23. april 2010 #3 Skrevet 23. april 2010 brun den i en stekepanne sammen med litt hvitløk, og stek den hel i steikeovnen med grønnsaker. Bruk steiketermometer, og husk å la kjøttet hvile før du skjærer det opp.
Alva♂️♂️♂️♀️ Skrevet 23. april 2010 #4 Skrevet 23. april 2010 En ting jeg har lært av de her inne er at biffen må være romtemperatur først uansett hvordan man steker dem, så husk å ta dem ut av kjøleskapet noen timer før :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå