Gå til innhold

Kan noen gi meg en kjempe god oppskrift på potetsalat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Aldri lagd noe sånt før, så tenkte å prøve til vi skal grille neste helg!:)

Fortsetter under...

Skrevet

Denne er bare kjempegod!!Klassisk "hvit" potetsalat;

poteter nesten gjennomkokt, masse purre, en boks kesam, en pose lettmajones, litt salt, litt pepper

Skrevet

Jeg bruker aldir oppskirft, men et triks er å koke potetene i H-melk istedenfor vann (kutt først i passende biter). Da blir potetene veldig saftige og gode. Så tømmer jeg av melken, har potenene i bolle, krydrer med salt og pepper, har en blanding av rømme og majones oppi, og litt hakka sylteagurker og litt av den saften, litt vårløk, evnt noen urter. Blomkål er også godt å ha i.

Skrevet

Dette er en litt annen type potetsalat som jeg syns er kjempegod til grilling:

 

Småpoteter, deles i to/fire, kokes i godt saltet vann

Dulcitatomater

Fetaost, gjerne den med soltørkede tomater i også

Ristede pinjekjerner

Lettkokte/dampede aspargestopper

 

Kan også blandes med litt majones/rømme/kesam hvis man vil ha en mer typisk potetsalat.

 

Kjempegodt!

Skrevet

Her er min oppskrift .

 

Ny poteter

Rømme

Kesam

Mat yoghurt

Sterk sennep (dijon)

Salt &pepper

Eple (grønt)

Purre

Gressløk

 

 

Kok potetene ,bland 1 boks lett rømme,1/2 boks kesam og yoghurt,sennep,eple,purre,gressløk og salt&pepper .

Vend det inn i potetene.

Skrevet

Dette er vår favoritt:

 

Potetsalat fra Østerrike

 

8 mellomstore poteter

½ rødløk

1 ss sukker

2 ts salt

hvit pepper

3 ss olje

2 ss hvitvineddik

½ dl oksekraft ( vann og en kvart buljongterning)

 

Kok potetene med skall til de er møre. I mens kutter du løken i små terninger og legg den i en bolle sammen med sukker, salt, hvit pepper, olje, eddik og kraft.

Skrell og skjær potetene i skiver på 5-6 mm og bland med dressingen. La den avkjøle før servering.

Annonse

Skrevet

Kokte poteter (kok hele, skrell og del opp etterpå så blir de ikke så vasne)

 

1 boks lettrømme

1 pose majones

edikk, sukker, salt og pepper

---- mengden må man bare smake seg frem til

 

Blir alltid spurt om å lage denne hvis vi skal bort å grille, i barnedåper, bursdager, fester osv. Lagde senest til samboerens bursdag i går og fikk masse skryt !

Skrevet

Glemte noe vesentlig da: Purre, ca en halv middels stor purre.

 

Lag "sausen" noen timer eller helst dagen før, den blir best når den får satt seg litt.

Skrevet

Mmmm den så god ut mamman til will :-)

 

Miner ikke typisk hvit, men goood!

 

Nypoteter med skall, kokes

Aspargesbønner, kokes kjapt og avkjøles raskt

Rødløk i tynne ringer

Kapers (kan evetuelt ha i tomat eller ruccola i tillegg)

 

Vinaigrette ristes i glass, og lages av:

Dijon sennep

Hvitvinseddikk med urter

Solsikkeolje

Salt, pepper og aromatkrydder

 

Skrell poteter mens de er varme, ha alt i en stor bolle og bland, la stå i romtemperatur 10-30 min før servering. Nam nam!

Skrevet

Hemmeligheten for god potetsalat er å bruke hjemmelaget majones. Kjøpemajones er ikke spesielt godt. Utover det bruker jeg kokte poteter i terninger, hardkokte egg i biter, hakket rødløk, maiskorn og klippet gressløk. Blander i omtrent like mengder hjemmelaget majones og rømme, en dæsj balsamicoeddik, salt og pepper. Veldig godt. :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...