Gå til innhold

Kanelboller. I Norge lager vi skillingsboller. Men i Sverige bretter de bollene på en annen måte. Noen som vet hvordan?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Er de gode fordi de er brettet på en annen måte? hehe :o)

De fletter de og legger enden innunder bollene. Googler du får du opp både bilder og forklaring..

Men vet ikke om oppskriften er så annerledes enn norske kanelboller.

 

Takker :-) Så litt vanskelig ut.

Jeg klarer ikke spise skillingsboller som ikke er hjemmebakt. Altså de i butikker. Smaker bæsj.

Men spiste mye av disse i Sverige.

Er vestlending så da er svensk mat nesten eksotisk hehe..

Jeg digger den amerikanske typen som er saftigere og klissete :D

Tror de kaller det sticky buns eller noe sånt..nam nam.

Vet ikke hvordan de får til det da men...

Annonse

Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Du lager bolledeig, kjevler den ut og smører på smør mikset med sukker og kanel. Siden bretter du den dobbelt. Og så skal du kutte den i ca 0.5cm brede remser. Annenhver gang kutter du kun og til ca 0.5cm fra bretten på deigen. Og annenhver gang kutter du helt av. Så tar du hver bit med 2 "ben" og legger den mot bordet og drar den med andre hånden så du tvinner den. Etter det surrer du den til en ring. Legg de på bakplåten og la de heve en gang til og rett før du putter de i stekeovnen pensler du de med egg og hvis du vil strør du over litt perlesukker

Helt enig i at de du får kjøpt i Norge er tørre og smaker papp :)

Må være hjemmelaget ja..

tenkte for meg selv at hvis man brukte mye smør så ble de saftigere men så leste jeg ett eller annet om at mye smør tørker ut deigen. I don`t know!

Men jeg har laget hvitstil (linken du har over) sine kanelsnurrer og det er det beste jeg har funnet hittil. Første gang lagde jeg de "svensk" men det funker bra og rulle de på vanlig måte også.

Ca 2 liter mel og 2 pk tørrgjør i en bakebolle, bland mel og gjær godt.

 

7dl melk

2dl sukker

200gr smør Varmes i kjele til smøret er smeltet og væsken har ca 40gr

Jeg blander i kardemomme og vaniljesukker oppi kjelen også.

 

Så blander du i det våte med det tørre, kna til god deig eller bruk kjøkkenmaskin.

 

Hev så lenge du gidder..minst halvannen times tid

 

Kjevle ut avlang leiv og smør på smør,strø over sukker og kanel (du kan sikkert også lage en sånn blanding som i den svenske oppskriften)

Kluet her er jo å ha masse smør,sukker og kanel.

Settes tett på steikeplater, deigen gir to fulle brett..

 

Etterhev

 

Steikes lavt i ovnen

 

Jeg stekte i går på nederste rille,har bakepapir på platene.

Stekte på varmluft 180gr i ca 8-10 min:)

Før jeg fikk varmluft stekte jeg med over-undervarme på 200gr 10-12 min

 

Pensle med melk når de er tatt ut av ovnen, så blir de myke og gode!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...