frk Nilsen Skrevet 15. mars 2010 #2 Skrevet 15. mars 2010 Det er et eget smør som er usaltet. Ikke mer hokus pokus enn det. Har du ikke det, så går det fint å bruke vanlig smør.
Gjest Skrevet 15. mars 2010 #3 Skrevet 15. mars 2010 Det er en oppskrift oversatt ukritisk fra fransk eller engelsk eller et annen kultur hvor usaltet smør er vanlig. Det jeg pleier å gjøre er at jeg bruker vanlig smør men minker/dropper saltmengden i oppskriften.
Anonym bruker Skrevet 15. mars 2010 #4 Skrevet 15. mars 2010 Vet du navnet på smøret? (melange,meieri..?) Mannen som er på butikken og handler Sånn er det når en skal prøve seg på nye oppskrifter..
Anonym bruker Skrevet 15. mars 2010 #5 Skrevet 15. mars 2010 Er en dessert, så skal i utgangspunktet ikke være salt i fra før av.
Gjest Skrevet 15. mars 2010 #6 Skrevet 15. mars 2010 Importert smør er ofte usaltet, jeg husker ikke navn. Mannen din må lese på pakningene. Men seriøst, det går bra med vanlig smør hvis butikken ikke har
Himmel og hav Skrevet 15. mars 2010 #7 Skrevet 15. mars 2010 Meierismør har en usaltet variant. Kjøpte en pakke på Meny i går.
Gjest Skrevet 15. mars 2010 #8 Skrevet 15. mars 2010 Jeg har laget mange franske oppskrifter som _skal_ ha usaltet smør og ikke salt med vanlig smør. Det smaker som regel godt med ørlite salt i ellers veldig søte oppskrifter
Anonym bruker Skrevet 15. mars 2010 #9 Skrevet 15. mars 2010 Tusen takk for svar, da får vi se hva han kommer hjem med
Gjest Skrevet 15. mars 2010 #11 Skrevet 15. mars 2010 Det er faktisk ganske enkelt. Ta en liter fløte i en vanntett boks og rist til fettet skiller seg fra resten. Problemet er bare at hjemmelaget smør inneholder mer væske enn den du kjøper og er derfor litt vanskelig å bruke i oppskrifter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå