Gå til innhold

Glasur til Sjokoladekake i langpanne!? (samme som skravle.)


Anbefalte innlegg

Har så lyst på sånn "smørkrem"-aktig glasur til sjokoladekaka..noen som skjønner hva jeg mener? Litt sånn lys glasur, ikke den mørke, veldig tynne glasuren..hm..håper noen skjønner hva jeg mener og kan gi meg en god oppskrift :) Lurer også på om man fryser kaka med eller uten glasur på? Takker for svar. :)

Fortsetter under...

100 g mykt smør/margarin

300 g melis

1 ½ ss siktet kakao

1 ½ ts vaniljesukker

3 ss vann

 

Hvis du vil ha litt mokkasmak bytter du ut vannet med 3 ss sterk kaffe. Pisk lenge til med balongvispen på kjøkkenmaskinen til den får riktig konsistens.

 

Kaka kan fryses med glasur, men den blir ikke like fin etterpå selv om den fortsatt smaker godt.

Dette er favoritten her i huset, kakao kan byttes ut med konditorfarge, men da må du ha litt ekstra melis.

 

1. 150g smør.

2. 250g philadelfia

3. 1,5 ts vanlijeekstrakt

4. 0.5ts salt

5. 300g melis

6. 2-6ss kakao.

 

Bland 1 og 2 til det blir luftig. ( romtemperert smør) 2-4 min, ha i 3 og 4 bland i 2 min til, tilsett melis og kakao, bland til du får en jenvn masse.

 

 

Kjempegod glasur:

 

- 1 plate Freia Dronning kokesjokolade

- 100 gr smør

- 1 egg

- 200 gr melis (ca.)

 

Smelt smør og sjokolade sammen, visp i egg og sikt inn melisen (reguler mengden selv, blir ikke noe godt med for mye melis).

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...