Gå til innhold

Glasur til Sjokoladekake i langpanne!?


Anbefalte innlegg

Har så lyst på sånn "smørkrem"-aktig glasur til sjokoladekaka..noen som skjønner hva jeg mener? Litt sånn lys glasur, ikke den mørke, veldig tynne glasuren..hm..håper noen skjønner hva jeg mener og kan gi meg en god oppskrift :) Lurer også på om man fryser kaka med eller uten glasur på? Takker for svar. :)

Fortsetter under...

Jepp, jeg skjønner hva du mener;

 

150 gr smør

400 gr melis

4 ts vaniljesukker

3 ss kakaopulver

5 ss sterk kaffe

 

 

Rør ut kakaopulveret i varm kaffe og sett den til avkjøling. Pisk smør, melis og vaniljesukker hvitt. Blant alt sammen til slutt, og smør på avkjølt kake.

 

Hmmmmm nå fikk jeg lyst på det. Takk for deeet...;p

hei, vet ikke om det er det her du mener. Men dette er hvertfall den jeg pleier å bruke på toppen. Er nemlig ikke noe glad i den kaffe-glasuren som pleier å være på toppen av sånt :) Er veldig enkel, men syns den er god. Tar 100 gram smeltet smør, 1 egg, melis til passe tykkelse, også kakao-pulver til den blir så mørk, og smaker så sjokolade jeg vil ha den. Jeg liker den da litt tykk så det blir et godt lag oppå ;)

Annonse

Altså, jeg har gjort det flere ganger selv, uten at noe har skjedd. Men var noen her inne som sa man ikke skulle gjøre det, og man skal jo tross alt ikke spise rått egg, men ville ikke stresset med det. Spurte jm og hun sa jeg ikke skulle bekymre meg for det :) Men begynte jo å tenke på det, har jo spist litt kake ;) Tenkte bare jeg ikke skulle anbefale det videre hvertfall, så kan jo folk velge selv.

Sist jeg sjekket kunne gravide spise rått egg i Norge, men er ikke akkurat på matportalen hele tiden.

 

Uansett greit å velge egg som er innenfor holdbarhetsdatoen for sikkerhets skyld, selv om norske egg holder i minst 14 dager over holdbarhetsdatoen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...