Gå til innhold

Hvorfor kan ikke katolikker spise kjøtt på fredager?


Anbefalte innlegg

Har en oppgave på skolen som handler om matregler i forskjellige relgioner. Flere steder står det at katolikker ikke skal spise kjøtt på fredager, men det står ingenting om hvorfor?

 

Hvis du i tillegg vet hvorfor man ikke skal blande kjøtt og melk i det jødiske kjøkken blir jeg også veldig gald!

Tusen takk for svar!

Fortsetter under...

Hei!

Måtte faktisk sjekke det på nettet, selv om jeg er døpt katolikk. Her er det, oversatt fra en fransk webside:

Jesus dødde på korset en fredag. Til minne om hans offer og som bot for våre synder, ber den katolsk kirken om at man skal "ha det magert" på fredag, dvs. ikke spise kjøtt (ansett som tung og rik mat). Det er ikke snakk om å faste, men om å ofre noe.

 

I dag har man fiskeretter som er like rike og smaksfulle som kjøtt (kanskje til og med mer når det er fritert), og derfor har denne typen botsgang mistet mye av sin mening.

 

Kirken ber fremdeles om at man avstår fra kjøtt hvis mulig, men presiserer at man kan erstatte dette offeret med noe annet, f. eks. avstå fra sigaretter hvis man røyker, alkohol hvis man drikker, osv.

 

Håper det hjalp og det ikke var for mange skrivefeil.

Begrunnelsen for at jøder ikke skal blande kjøtt og melk finnes i 2. Mosebok, kapittel 23, vers 19: Du skal ikke koke et kje i melken fra moren.

Ellers har de fleste andre matregler i jødedommen opphav i 3. Mosebok. Sjekk forøvrig Det mosaiske Trossamfund sin nettside, der finnes mye god informasjon: www.dmt.oslo.no

Lykke til med oppgaven! Hilsen religionslæreren :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...