Anonym bruker Skrevet 28. februar 2010 #1 Skrevet 28. februar 2010 Min mann mener det går, men jeg er usikker. Har aldri hørt det før. Skal bake boller og trodde jeg hadde gjær, men var tom.
Anonym bruker Skrevet 28. februar 2010 #2 Skrevet 28. februar 2010 gjær kan byttes ut med natron eller bakepulver
Anonym bruker Skrevet 28. februar 2010 #3 Skrevet 28. februar 2010 Det går an å bake med bakepulver, men synes baksten berre smakar godt som heilt fersk, ikkje så godt dagen derpå. Scones er "rundstykke" med bakepulver, du kan jo evt google oppskrifter for å få vite mengde med bakepulver som må til.
Anonym bruker Skrevet 28. februar 2010 #4 Skrevet 28. februar 2010 Takker for svar. Æsj, da hadde mannen rett da. Skal vente med å innrømme det. Han sitter spent på kjøkkenet og venter på at dere skal svare Vi skal bake boller, hadde tenkt å bake mange så vi hadde i flere dager, men vi får hive de i oss med en gang
Anonym bruker Skrevet 28. februar 2010 #5 Skrevet 28. februar 2010 Boller INGREDIENSER: 5 dl. hvetemel, 3 ts. bakepulver, 1 ts. kardemomme, 2 ss. sukker, 100 gr. smør, 1 egg, 1 1/2 dl fløte, 50 gr. rosiner FREMGANGSMÅTE: Bland alt det tørre. Smuldre i smøret. Visp sammen egg og fløte og bland det i melblandingen. Ha til slutt i rosiner og sukat. Ta deigen ut på melet bord, trill den ut til en pølse som du deler opp i ca. 16 deler og triller til boller. Sett bollene på smurt plate og stek dem på nederste rille i ovnen ved ca. 200 C i ca. 15 minutter.
Anonym bruker Skrevet 28. februar 2010 #6 Skrevet 28. februar 2010 hehe :-D altid irriterende å innrøme at de mannfolka har rett ;-) dere får kose dere med både baking og spising :-D
Anonym bruker Skrevet 28. februar 2010 #7 Skrevet 28. februar 2010 Det skulle være to poser med gjær i denne baksten, har egen oppskrift Skal det være to spiseskjeer med bakepulver da? Ja, syns det er ergelig å måtte innrømme det. Skal vente lengst mulig før jeg sier det. Eller kanskje jeg bare skal overse han og begynne å bake bollene med bakepulver
Anonym bruker Skrevet 28. februar 2010 #8 Skrevet 28. februar 2010 Det er vanskelig å si hvor mye bakepulver man skal bruke i stede for gjær - ofte lar det seg ikke alltid gjøre, da gjærdeiger ofte er tunge. Bakverk med bakepulver blir som oftest bedre om deigen som skal stekes ikke er så tykk. Du må nesten prøve deg frem!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå