Gå til innhold

Noen som vet hva Kimchi er? (koreansk mat)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal på middag med masse forskjellige matretter fra hele verden, men er usikke rpå om man kan spise kimchi? står ikke på nette heller , så hvis det er noen her som vet det setter jeg gjære pris på svar

Skrevet

Kimchi er Koreas nasjonalrett, bestående av fermenterte grønnsaker og iblant reker eller andre små sjødyr. Grønnsakene varierer, men basisen er ofte kinakål sammen med hvitløk, reddik og frisk, rød chilipepper. Kimchi har en sterk smak og duft og er nærmest obligatorisk tilbehør til et koreansk måltid.

 

Kimchi har blitt kalt en av verdens fem «sunneste matretter» av helsemagasiner. Årsaken er at retten er rik på vitaminer, hjelper fordøyelsen, og forebygger kanskje også kreft.

 

Fordi kimchi er laget av forskjellige grønnsaker, inneholder den høye konsentrasjoner av kostfiber, samtidig som den er fattig på kalorier. Den sørger også for 80% av det daglige behovet for askorbinsyre og karoten. Kål, for eksempel, reduserer kolesterol og forebygger kreft. Det har også rikelig med vitamin C, vitamin B, proteiner, mineraler og kalsium. Det forebygger også anemi, og har få kalorier og et lavt sukkernivå.

Skrevet

men kan vi gravide spise det? vet det er veldig sunt så skader ikke om man kan spise det =) hehe

Skrevet

Pass på at salat og grønnsaker er godt vasket så går det nok helt fint =)

Om det inneholder reker så er jeg litt usikker. Håper noen andre er litt mer behjelpelig =)

Skrevet

takk for svar=) men vet ikke. fermenterte grønnsaker er det jeg er redd for man ikke kan spise..ja får håpe noen vet svaret=)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...