Gå til innhold

Leverpostei i svangerskapet?


Anbefalte innlegg

Legen min ga meg oversikt over hva jeg ikke skal spise, bl.a. leverpostei. Jeg er veeeldig sugen på det, så leste på div. nettsider. Noen steder anbefales det ikke, mens andre steder anbefales det pga jerninnholdet.

 

Så jeg blir litt forvirret..

 

Noen som vet?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141492114-leverpostei-i-svangerskapet/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg aner ikke hvorfor, og legen ga meg ikke noe ordentlig svar. Jeg ble nemlig overrasket selv og spurte om jeg ikke engang kunne spise hermetisk leverpostei, det er ihvertfall ikke fiskelever i den. Da sa han bare at han uansett anbefalte å ikke spise det... :-(

 

Man vil jo gjerne stole på legen sin. Fant ikke spesifikt noe på matportalen, bare det med svolværpostei og lofotpostei - som inneholder fiskelever.

Annonse

Snakket med ei som er erneringsfysiolog (?hakke peil hvordan det staves),og hu sa at man ikke skal spise leverpostei pga det at den selvsagt inneholder lever,noe hu mente ikke var bra for babyen. Levra er jo den som renser opp "all dritten",og den inneholdt mye a-vitamin,noe som kunne gi fødselskader eller et eller annet. Og at i Finland så anbefalte de gravide å holde seg unna lever.

Så på The Doctors på Fem i går,da var det snakk om hva man kunne/ikke kunne spise som gravid. Og hu dama sa at lever var fy fy.

 

Men jeg spiser leverpostei når jeg vil jeg altså,med engang jeg ble gravid så ble jeg litt bitt av denne mathysterien,men nå tar jeg det litt mer lungt.

Spiser salami innimellom,og om jeg spiser biff så er ikke den helt gjennomstekt.

Tenker det går bra jeg:)

Oi... jeg har spist myyyye stabburet leverpostei:/ Er 26 uker og har faktisk nesten bare spist det på skiva siden jeg ble gravid.. Har hverken lest eller hørt at det ikke skulle være bra for gravide.. Hmmm hva er det man egentlig KAN spise a?? syns alt er fy fy.. Blir frustrert.... Hva med makrell i tomat da?? er det også fy?? for det er nemmelig det andre jeg har spist siden dag en..

 

Annonse

Jeg har spist den ferske duo-leverposteien siden desember. Har aldri hørt at det kan være farlig?

Men jeg spiste en del fetaost i begynnelsen, og på legene på fem sa de at det ikke var så lurt. Men det er laget av pasteurisert melk, som egentlig er ok. Spurte legen min og han skjønte ikke noe av det, bare nevnte muggost og annen mykost. Men jeg har sluttet m fetaen. Må nesten sjekke matportalen om leverpostei.

Hvis man skal ha jern fra brunost så må man velge Litago brunost (eneste som er tilsatt jern) etter at myndighetene av en merkelig grunn ba leverandørene ta bort jernet fra brunost (all brunost var tilsatt jern før). Litago brunost kommer i skiver og kan kjøpes på de fleste store butikkene.

 

Synes det er rart at leverpostei ikke er anbefalt mer for det har jeg alltid hørt. Men skal høre med de ernæringsfysiologene jeg kjenner i morgen også. Kan jo være litt sånn som det er med egg da? Ikke anbefalt å spise i utlandet men kvaliteten på norske egg er så bra at de ikke fraråder det i Norge??

 

Er veldig nøye med mat altså, men nå begynner det å bli vel mye ting man ikke skal spise. Har jo egentlig nok med å finne mat jeg i det hele tatt får i meg... Puh!!

å ver gravid nå for tiden er jo nesten som å ver allergisk å syk, kan jo ikke gjøre noentimg eller spise noenting... tror barnet i magen blir mer stresset av alt vi må tenke i gjennom av hva vi kan spise eller ikke.

leverpostei? hvilken lege har du????

eneste legen min har sagt at jeg IKKE skal spise er rå fisk, å jeg skal ikke bli hysterisk.

jordmoren min sa det sammen, ikke rå fisk!

 

men siden jeg var så utrulig "dum" at jeg gikk inn på skremselsmatportalen å las så holder jeg meg unda alt, bortsett fra parmesan ost... blæh.

Tror dette med leverpostei skyldes at lever har et veldig høyt A-vitamin innhold, og for store mengder A-vit i svangerskapet KAN gi ulike fosterskader. Meeen, jeg har enda ikke lest noe sted at det direkte frarådes, heller det motsatte- at det anbefales pga jernet, og tenker som så at den gule stabburposteien inneholder bare ca 30 % lever, altså ikke store mengdene uansett. SÅ jeg spiser masse leverpostei, med god samvittiget (en av de få påleggene jeg liker nå:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...