Gjest Skrevet 22. februar 2010 #1 Skrevet 22. februar 2010 Koking hardkokt egg: 1 Dersom man legger i egg + vann, setter på platen og koker det opp. Skal eggene koke i 11 min etter at vannet begynner å koke for å bli hardkokt. 2 Dersom man koker opp vann, har i eggene, trenger de 6 min koketid for å bli hardkokte Jeg skjønner det ikke.
Gullsnoppen Skrevet 22. februar 2010 #2 Skrevet 22. februar 2010 Etter mine erfaringer er det motsatt :-)
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #3 Skrevet 22. februar 2010 Hehe Dette står i kokeboka mi!! Jeg mener også at det må være motsatt Men har prøvd begge fremgangsmåter og fått hardkokte egg.
Tommage♀♂ Skrevet 22. februar 2010 #4 Skrevet 22. februar 2010 Har også erfart motsatt. Kom forresten over denne for en tid tilbake: http://www.kjemi.uio.no/publikum/popularkjemi/egg/
LadyLuck & Skrevet 22. februar 2010 #6 Skrevet 22. februar 2010 bare et lite spm.. kokebok for å koke egg?? (ikke frekt ment, kan knapt koke vann selv)
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #7 Skrevet 22. februar 2010 Tommage♀♂ Ååååå digger ........ Her tar det faktisk akkurat 6 minutter .... Så stemmer det ja
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #8 Skrevet 22. februar 2010 LadyLuck & "GuttaBoys" Ja jeg huska ikke helt hvor mange minutter som skulle til for å få bløtkokt og hardkokt. For noen individer er dette meget viktig. Så lå nå kokeboka på kjøkkenbenken, så jeg slo opp. Og fikk jo ikke dette til å stemme helt da ... hehe :D Men sykt ja. Er i utg . pkt ikke så nøye selv. Jeg spiser eggene så lenge de ikke er for bløte eller overkokte. Da klarer jeg ikke. Og nysgjerrig som jeg er så måtte jeg bare teste. Sykt : JA !!! ENIG
LilleBjella Skrevet 22. februar 2010 #9 Skrevet 22. februar 2010 Seks minutter for å HARDKOKE EGG???? What? Jeg koker egg nesten daglig. Lager hardkokte egg nesten hver kveld. Koker de da ca 10 minutter. Da er de litt myke i midten. 12 minutter og de er harde tvers gjennom. Koker jeg de seks minutter er de knapt bløtkokte, og all eggehvite er ikke stiv. 7 minutter må jeg ha for å få de bløtkokte. Dette er store egg, altså av typen L. Er det kolibri-egg dere spiser til frokost eller?
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #10 Skrevet 22. februar 2010 Lille Ella : Hva er din fremgangsmåte når de er ferdig kokt??? Trekker du de av platen og lar de stå der eller skyller du de under kaldt vann og lar de ligge i kaldt vann?
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #11 Skrevet 22. februar 2010 Jeg har samme erfaring som Lille Ella og jeg skyller med en gang i iskaldt vann.
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #12 Skrevet 22. februar 2010 mm for jeg tror man er avhengig av å bare trekke de av platen og la de stå da kanskje ? Ble usikker nå. Mulig det står feil i kokeboka mi.
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #13 Skrevet 22. februar 2010 Det du skriver i pkt 2 stemmer overhode ikke ;-) Vi legger alltid eggene i kokende vann og da er tiden som følgende (litt slingringsmonn mtp størrelse på egget): 6-7 min = bløtkokt 8-9 min = klissete men ikke rennende plomme 10 + min = hardkokt
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #14 Skrevet 22. februar 2010 Hvis du ikke skyller med kaldt vann fortsetter kokeprosessen, tror jeg.
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #15 Skrevet 22. februar 2010 Og om du ikke skyller med iskaldt vann så snart de er ferdige fortsetter "kokingen" inni egget slik at det blir mer hardkokt dess lenger du venter. Så trikset om du vil ha bløtt eller mellombløtt er å skylle med kaldtvann og spise med det samme. Skal de være harde har det ikke noe å si om de må vente litt etter endt koketid ...
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #16 Skrevet 22. februar 2010 Ja ikke sant, derfor jeg mener at pkt 2 kan stemme - dersom man ikke skyller i kaldt vann, men lar de få fortsette å ligge i det varme vannet. Det pleier jeg og mine er hardkokt etter 6 minutter
Gjest Skrevet 22. februar 2010 #17 Skrevet 22. februar 2010 Appropos egg: det var en ung gutt med kjøkkentjeneste i militæret som skulle koke mange egg samtidig. Han hadde liten erfaring med matlaging og tenkte det var lurt å koke de ett par timer siden det var så mange. De ble selvsagt ikke så gode og ble veldig harde og grønne.
Lillesnuppis Skrevet 22. februar 2010 #18 Skrevet 22. februar 2010 Jeg legger eggene i kjelen med kaldt vann. Når vannet koker så er eggene hardkokte. Det er min måte å koke egg på.
BellaSuz Skrevet 22. februar 2010 #19 Skrevet 22. februar 2010 Visste dere forresten at når man først har hatt eggene i kaldt vann etter koking kan man aldri få til å koke eggene videre igjen? Ved kaldt vann stopper man kokingen for godt....
LilleBjella Skrevet 23. februar 2010 #20 Skrevet 23. februar 2010 Spennende... Nei, det har jeg aldri prøvd. Er de kokt, så er de kokt. Men ja, legger de selvsagt i kaldt vann etter endt koking. Jeg er avhengig av å ha perfekt kokte egg! Enten de er bløtkokte, litt smilende eller om de skal være skikkelig harde. Og det går på sekunder. Syv miinutter vs. syv og et halvt er en verden av forskjell. Å bare trekke gryta av panna og håpe på det beste er i min verden hasardiøs gambling! Jeg har tydeligvis sterke meninger om koking av egg:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå