Adrian07♥ Sofie10♥ Skrevet 20. februar 2010 #1 Skrevet 20. februar 2010 Har akkurat bakt en nydelig sjokoladekake, men hadde ikke natron som det sto i oppskrifta.. Brukte bakepulver jeg, men den hevet ikke! Ble god som konfekt kake da, hehe Hvorfor funket det ikke??
Adrian07♥ Sofie10♥ Skrevet 20. februar 2010 Forfatter #2 Skrevet 20. februar 2010 Fikk svar av moren min nå.. Deig med sur væske = kefir o.l må ha natron, deig med søt væske = vanlig melk skal ha bakepulver.. LOL
FruSkurk&BandittBarna Skrevet 20. februar 2010 #3 Skrevet 20. februar 2010 KJEMISKE HEVINGSMIDLER: BAKEPULVER består av natron, sure fosfater og stivelse. Gir ingen bismak og setter ikke farge. Utvikler rikelig med karbondioksid under oppvarming, men bare litt når det kommer i kontakt med væske. En deig eller kakerøre tåler derfor å stå å vente før steking. Bakepulver kan iblant, men ikke alltid erstatte natron og hornsalt. Da brukes dobbel mengde pulver, ettersom det har dårligere hevingseffekt enn de to overnevnte. NATRON: består kun av natriumbikarbonat. Ved oppvarming og sammen med noe som er surt (feks yoghurt, rømme, tyttebær etc) splittes bikarbonat og avgir karbondioksid. Mangler et syrlig innslag kan bakverket lett få en lutaktig bismak. Natron gir karakterisk smak og brunaktig farge. HORNSALT (hjortetakk) består av ammoniumskarbonat. Ved oppvarming splittes det til karbondioksid og ammoniakk. Gir sprø konsistens og passer til små eller tynne bakverk der ammoniakken lett kan fordunste. Kilde:Cappelens nye kokebok, ISBN 82-02-21546-3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå