Gå til innhold

Ost til raclette?


Anbefalte innlegg

Har fått med meg at vi som er gravide skal unngå en del oster, spesielt dem som er lagret over tid og på upasteurisert melk.

Vi har brukt Port Salute når vi lager raclette men har lest at denne heller ikke er helt trygg.

Noen som kan tipse om en deilig raclette-ost som er helt trygg?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du kan jo bruke alle vanlige gule oster med litt smak, jeg liker å smelte jarlsberg ekstra lagret, men den har jo veldig karakteristisk smak. At osten er lagret betyr ikke noe, så lenge den ikke er muggmodnet - alle vanlige harde oster er trygge så lenge de er av pasteurisert melk.

 

Men si meg, "ordentlig" raclette-ost, den som heter "raclette", den er da ikke kittmodnet? Prøv å høre med noen som har skikkelig ostedisk;-)

Annonse

Du kan helt fint spise Port Salut og Ridderost. Den er pasteurisert og er ikke en mykost som brie og camembert.

http://matportalen.no/Emner/Gravide

 

Og når det er til raclette, slik at osten varmes opp og smeltes kan du spise hva det skal være.

 

KOS DEG :-)

 

Tusen takk! Men er ikke Port Salut en halvmyk ost? Mener at jeg har lest at den ikke bør spises jeg nemlig, men kan hende at jeg huske feil..

 

Leste at så lenge osten var smeltet var det likevel ok, takk for linken!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...