♥ Snøblomst ♥ Skrevet 19. februar 2010 #1 Del Skrevet 19. februar 2010 Har fått med meg at vi som er gravide skal unngå en del oster, spesielt dem som er lagret over tid og på upasteurisert melk. Vi har brukt Port Salute når vi lager raclette men har lest at denne heller ikke er helt trygg. Noen som kan tipse om en deilig raclette-ost som er helt trygg? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
SpongeBob Skrevet 19. februar 2010 #2 Del Skrevet 19. februar 2010 Du kan jo bruke alle vanlige gule oster med litt smak, jeg liker å smelte jarlsberg ekstra lagret, men den har jo veldig karakteristisk smak. At osten er lagret betyr ikke noe, så lenge den ikke er muggmodnet - alle vanlige harde oster er trygge så lenge de er av pasteurisert melk. Men si meg, "ordentlig" raclette-ost, den som heter "raclette", den er da ikke kittmodnet? Prøv å høre med noen som har skikkelig ostedisk;-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/#findComment-141467263 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SpongeBob Skrevet 19. februar 2010 #3 Del Skrevet 19. februar 2010 Og sånn forresten - når du varmebehandler osten og smelter den skikkelig dør jo vemmelighetene uansett! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/#findComment-141467274 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ronja&Odin Skrevet 20. februar 2010 #4 Del Skrevet 20. februar 2010 ridderost er sinnsykt godt. jeg kan ikke spise raclette uten riddderost og asparges.. namm ååå skulle ønske jeg haqdde bedre råd i dag, for da skulle jeg jammen spist raclette hehe Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/#findComment-141469140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥ Snøblomst ♥ Skrevet 20. februar 2010 Forfatter #5 Del Skrevet 20. februar 2010 Takk for svar dere! Kan jeg spise ridderost altså? Raclette er faktisk veldig godt ja, jummy! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/#findComment-141471662 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bippe77 Skrevet 20. februar 2010 #6 Del Skrevet 20. februar 2010 vi har brukt mye de ostene som ligger i en sånn running... sånne trekanter liksom... om du skjønner... de skal visst være greie.... ellers er det vel bare å prøve alle oster man vet er trygge! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/#findComment-141471705 Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥ Snøblomst ♥ Skrevet 21. februar 2010 Forfatter #7 Del Skrevet 21. februar 2010 Er det sånne myke oster i ulike smaker du mener Bippe? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/#findComment-141476384 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SusyQ Skrevet 21. februar 2010 #8 Del Skrevet 21. februar 2010 Du kan helt fint spise Port Salut og Ridderost. Den er pasteurisert og er ikke en mykost som brie og camembert. http://matportalen.no/Emner/Gravide Og når det er til raclette, slik at osten varmes opp og smeltes kan du spise hva det skal være. KOS DEG :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/#findComment-141476563 Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥ Snøblomst ♥ Skrevet 21. februar 2010 Forfatter #9 Del Skrevet 21. februar 2010 Tusen takk! Men er ikke Port Salut en halvmyk ost? Mener at jeg har lest at den ikke bør spises jeg nemlig, men kan hende at jeg huske feil.. Leste at så lenge osten var smeltet var det likevel ok, takk for linken! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/141464947-ost-til-raclette/#findComment-141476728 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå